Lansare de carte, la Muzeul Marinei

Despre sacrificiu și supraviețuire. Armata Română la Cotul Donului

570

Articole de la același autor

Dr. Marin Voicu și-a lansat, zilele trecute, la Muzeul Național al Marinei Române, volumul "Sacrificiu și supraviețuire. Armata Română în Cotul Donului și Stepa Calmucă. 1942-1943".

Cartea a fost prezentată de muzeograful Lavinia Dumitrașcu, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, președintele filialei județene Constanța a Asociației Naționale "Cultul Eroilor Regina Maria", colonel (r) Remus Macovei, prof. univ. dr. Marian Cojoc, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității "Ovidius" din Constanța, și de dr. Andreea Croitoru, șeful secției Istoria Marinei.

Lucrarea este considerată a fi extrem de importantă, pentru că aduce elemente de noutate în această ecuație istorică și care, prin formația de militar a autorului și calitatea sa de cercetător, nu putea avea decât un rezultat deosebit.

Totodată, cartea a fost caracterizată de către cei prezenți în sală ca fiind foarte bine structurată, având ca sursă principală izvoarele de arhivă, dar și impresionantă, datorită faptului că dr. Marin Voicu prezintă documente originale, nu interpretări despre ce au pățit românii la Stalingrad, despre ce au îndurat bunicii noștri.

La final, autorul a împărtășit invitaților câteva din etapele cercetării întreprinse în încercarea de a mai aduce la lumină câteva aspecte mai puțin sau chiar deloc cunoscute, legate de Bătălia Stalingradului și a conchis: "Învinși sau învingători, suntem obligați să ne asumăm istoria și să fim conștienți de faptul că sacrificiul militarilor români la Stalingrad a avut un scop unic: reîntregirea țării sfârtecate în vara anului 1940". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8605 secunde