Despre om - societate - credință, la mănăstirea Brâncoveanu

253
1
Despre om - societate - credință, la mănăstirea Brâncoveanu - andreisaguna-1448200782.jpg

Articole recomandate

Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus a găzduit, în zilele de 19-21 noiembrie, Conferința Națională de Antropologie, organizată de Institutul de Antropologie al Academiei Române, condus de acad. Constantin Bălăceanu Stol-nici, rectorul de onoare al Universității "Andrei Șaguna" din Constanța.

Coorganizatori ai evenimentului științific cu tema "Relația om-societate - credință - perspective antropologice" au fost Comisia de Antropologie a Academiei Române și Societatea Academică de Antropologie. Universitatea "Andrei Șaguna", colaborator științific al Institutului de Antropologie al Academiei Române, inclusiv în realizarea Atlasului Antropologic al Dobrogei, a fost reprezentată de prof. univ. dr. Aurel Papari, moderatorul secțiunii centrate pe prezentarea accepțiunii Sf. Francisc de Asissi, sfânt sărac între săraci, despre om, credință și societate.

Antropologi și oameni de cultură din toată țara au prezentat lucrări: Paul Philippi - "Principiul subsidiarității - O cheie psihologică spre deschideri politice", Gheorghiță Geană - "Între evoluționism și socoteala cu eternitatea: concepția lui Simion Mehedinți despre religie", Constantin Necula - "Credința între persoană și societate" și Andrei Kozma - "Con-siderente antropologice asupra influenței reformei protestante în populația creștin-ortodoxă autohtonă din secolul XI".

Acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici a susținut prelegerea "Omul din perspectiva antropologică creștină", o temă fascinantă pentru autor, care a publicat, încă din anul 1997, la Editura Fundației "Andrei Șaguna", volumul "Cunoaștere și știință", în care abordează omul religios și omul de știință în fața lumii, subiectul conferinței fiind de fapt o continuare a cercetărilor și preocupărilor dezvăluite în acest prim volum.

Comentează știrea

Dmitri
23 noiembrie 2015
A

Curajul nu este absența fricii, ci înțelepciunea de a acționa în ciuda ei. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.686 secunde