Delegație din Shanghai, la Universitatea "Andrei Șaguna"

205

Articole recomandate

La începutul acestei săptămâni, Universitatea "Andrei Șaguna" a fost gazda unei delegații a Districtului Fengxian Shanghai condusă de Chen Hongfan, președintele Comitetului Politic al Districtului Fengxian.


Este prima vizită oficială după semnarea acordurilor de înfrățire a orașului Techirghiol cu districtul Fengxian și a comunei Cumpăna cu orașul Zhuanghang, localitate de elită a districtului, acorduri inițiate de Universitatea "Andrei Șaguna" și realizate cu sprijinul Consulatului General al Chinei la Constanța. 


Scopul întâlnirii la care au participat, alături de conducerea Universității și a Asociației de Prietenie cu China, Consulul General al Republicii China la Constanța și primarul orașului Techirghiol, a fost acela de a găsi căi de dezvoltare a protocolului încheiat în 2014, prin crearea unor programe comune pentru studenți și tineri. Au fost discutate posibilitățile de extindere a colaborării în domeniile tehnologiei, culturii, cercetării, educației, sportului, turismului și sănătății. 


Partea chineză a agreat trimiterea, în luna mai 2017, a unui grup de studenți, pentru un program de formare de scurtă durată, la Universitatea "Andrei Șaguna". Până atunci, în luna septembrie a acestui an, un grup de elevi din Techirghiol va participa la Festivalul Internațional al Tinerilor din Fengxian. 


Delegația chineză, formată din opt persoane cu funcții de răspundere în conducerea districtului Fengxian, a vizitat universitatea și a fost încântată de conexiunea directă pe care Biblioteca Virtuală a Universității "Andrei Șaguna" o are cu Biblioteca Shanghai, în cadrul proiectului internațional "Window of Shanghai".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.9076 secunde