Delegația Colegiului Pedagogic, în vizită la Parlamentul European

Ştire online publicată Vineri, 31 Martie 2017. Autor: Simona ANGHEL
Competiția „Euroscola”, organizată de către Parlamentul European în școlile din întreaga Uniune Europeană, a constituit șansa celor 24 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” să participe, în luna martie, la Ziua Euroscola, desfășurată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. 


Însoțită de profesoarele Cristina Iulia Gîlă și Mihaela Tudorache - director adjunct, delegația colegiului a reprezentat cu succes România pe întregul parcurs al Zilei Euroscola. 


Elevii români, alături de echipaje din alte 21 de țări ale Uniunii Europene, au dezbătut, în comisii de lucru, probleme de importanță majoră pentru viitorul tuturor europenilor: securitatea și drepturile omului, asistența pentru dezvoltare, mediu și energia din surse regenerabile, migrația și integrarea, locurile de muncă pentru tineri și viitorul Europei. 


Tinerii au propus, au dezbătut și au votat rezoluții pe aceste teme, conform procedurii de lucru a Parlamentului European. În cadrul concursului „Eurogames”, elevii constănțeni au răspuns la întrebări scrise în limbile țărilor din Uniunea Europeană. 


Delegația constănțeană a fost apreciată și felicitată în mod special, de la tribuna Parlamentului European, de politicianul Marc Tarabella, membru al Parlamentului European desemnat să prezideze Ziua Euroscola, un declarat admirator al țării noastre și al orașului Constanța.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.741 secunde