Definitivat fără etapa eliminatorie, inspecția la clasă

210
Definitivat fără etapa eliminatorie, inspecția la clasă - definitivat-1590674352.jpg

Articole de la același autor

Cadrele didactice care vor da examenul național de definitivare anul acesta și nu au apucat să susțină proba eliminatorie, de inspecție de specialitate, vor putea cere echivalarea acesteia cu ultima inspecție la clasă.

În contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea Covid-19, Ministerul Educației și Cercetării a modificat Metodologia-cadru de organizare și desfășurare a examenului de definitivat. Astfel, perioada concediului de maternitate, precum și perioada suspendării cursurilor ca urmare a declarării stării de urgență și apoi de alertă se consideră vechime la catedră pentru cadrele didactice înscrise la examenul național de definitivare în învățământ.

Prima etapă a examenului este eliminatorie și vizează susținerea a cel puțin unei inspecții de specialitate sau recunoașterea notei obținute la ultima inspecție la clasă, inspecție susținută în calitate de cadru didactic, precum și evaluarea portofoliului profesional. Ulterior, aceștia vor participa la proba scrisă.

"În anul 2019 - 2020, candidații care nu au susținut prima inspecție de specialitate în cadrul examenului pot solicita inspectoratului școlar recunoașterea notei obținute la prima inspecție la clasă, inspecție susținută în calitate de cadru didactic calificat. Solicitarea se transmite în scris inspectoratului școlar, până la data de 5 iunie. Candidații trebuie să precizeze unitatea de învățământ în care a fost susținută inspecția, precum și nota obținută sau calificativul obținut. Recunoașterea sau echivalarea inspecției, la solicitarea candidaților, se realizează până la data de 12 iunie 2020", explică ministrul Educației, Monica Anisie.

În ce privește proba scrisă, aceasta va avea loc pe 22 iulie, iar într-o sală de clasă vor intra maximum 10 candidați.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5893 secunde