DEFINITIVAT 2020. 136 de candidați din județul Constanța au obținut dreptul de practică

205
DEFINITIVAT 2020. 136 de candidați din județul Constanța au obținut dreptul de practică - definitivat-1596464271.jpg

Articole de la același autor

La nivelul județului Constanța, din totalul de 199 de candidați cu note la proba scrisă, 136 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 128 de candidați. După soluționarea contestațiilor numărul candidaților care au obținut definitivarea în județul Constanța este de 136, procentul de promovare înregistrat fiind 74.32 %.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Reamintim că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9377 secunde