€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Decizie istorică! Curtea Supremă a dezincriminat adulterul

Ştire online publicată Joi, 27 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
foto: Agerpres
Decizie istorică! Curtea Supremă a dezincriminat adulterul - jnc9ntgwjmhhc2g9ztgxywqxmzhjyzi5-1538046097.jpg
Curtea Supremă a Indiei a dezincriminat joi adulterul, considerând că legea respectivă era discriminatorie față de femei, transmite Agerpres, care citează AFP.


Un articol de lege datând din epoca colonială britanică prevedea o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare pentru un bărbat care a întreținut relații sexuale cu o femeie căsătorită, fără a avea consimțământul soțului acesteia.

„A considera adulterul din punctul de vedere al infracționalității este o măsură retrogradă”, se arată în decizia luată în unanimitate de un complet de cinci judecători ai Curții Supreme.

Articolul respectiv mai stabilea că femeile nu puteau depune plângere pentru adulter, dar nici să fie considerate responsabile de adulter.

În decizia sa, Curtea a considerat că femeile erau private de demnitate și alegere individuală, fiind tratate ca proprietate a soților lor.

Judecătorii au precizat totuși că adulterul constituie un motiv legitim de divorț.

În 1954, Curtea Supremă menținuse incriminarea adulterului, considerând atunci că „este un fapt comun acceptat că bărbatul este cel care seduce, nu femeia”. 


Decizia vine la trei săptămâni după ce Curtea Supremă din India a dezincriminat și relațiile sexuale dintre persoane de același sex. Legea veche de 150 de ani prevedea inclusiv închisoare pe viață pentru raportul sexual „împotriva naturii”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37464 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6199 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2149 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1916 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.737 secunde