Decizie finală! S-au stabilit materiile la care elevii nu mai susțin teze anul acesta

1725
2
Din semestrul II al anului școlar 2019-2020, tezele au cunoscut o serie de modificări. Și dacă în anul școlar trecut fostul ministru Monica Anisie a considerat că se poate renunța la susținerea tezelor și înlocuirea lor cu evaluări sumative, de data aceasta Sorin Cîmpeanu a anunțat că se va reduce numărul lor, respectiv la două în gimnaziu și trei la liceu.

Vineri, 5 noiembrie, a fost emis un ordin prin care s-au reglementat materiile la care se vor susține aceste teze în anul școlar 2021-2022.

Așadar, elevii de gimnaziu vor susține tezele la limba și literatura română și la matematică, cei de-a VIII-a fiind scutiți de teza la alegere (dintre istorie și geografie).

La filiera teoretică, profil Filologie nu se mai susține teza la latină, la profilul Științe sociale nu se mai susține teza la științe socio-umane (Logică, argumentare și comunicare – a IX-a, psihologie – a X-a, economie sau sociologie – a XI-a, Filozofie – a XII-a), la profilul Matematică-informatică s-a renunțat la fizică/chimie/biologie, iar la profilul Științele Naturii s-a renunțat la a patra teză dintre materiile la alegere fizică/chimie/biologie.

La filiera vocațională, la specializarea Arte plastice și decorative s-a renunțat la teza de la Istoria Artelor și Arhitectură, la specializarea Arhitectură, arte ambientale și design s-a renunțat la teza de la Științe Socio-Umane, la profilul Muzică s-a renunțat la Istoria muzicii, iar la Coregrafie la Istoria coregrafiei, la Teatru – la Istoria teatrului, iar la profilul Sportiv la teza la Biologie, la toate profilurile pedagogice s-a renunțat la teza Introducerea în pedagogie (a IX-a), Teoria educației (a X-a), Psihologia vârstelor (a XI-a) și psihologia educației (a XII-a).

La Filiera tehnologică existau trei teze, așa încât nu s-a schimbat nimic.

În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susține la o disciplină la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru disciplina aleasă din listă. Opțiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an școlar.

În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă sau curriculumul şcolii de masă adaptat, asigurând aceleași finalități ca învățământul de masă, se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În unităţile de învăţământ care utilizează curriculumul învăţământului special, elevii susţin teze la limba și literatura română şi matematică, începând cu clasa a VI-a, cu excepția celor cu deficiențe grave/profunde/asociate, inclusiv surdocecitate, al căror progres se evaluează prin calificative.

În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul fiecărei unități de învățământ, respectiv al fiecărei formațiuni de studiu (clase), conducerea unității de învățământ stabilește, prin decizie a consiliului de administrație, calendarul desfășurării tezelor până la sfârșitul fiecărui semestru al anului școlar 2021 - 2022. În primul semestru, tezele vor fi programate începând, de regulă, cu data de 6 decembrie 2021. 



Comentează știrea

ionescu
8 noiembrie 2021
harababura

Verificati va rog situatia la scoala 40 Aurel Vlaicu, desii pe site-ul ISJ sunt dati sub 69% EI AU DESCHIS SCOALA FIZIC , motivand nu stiu ce aprobare

ionescu
8 noiembrie 2021
verificare

Verificati va rog situatia la scoala 40 Aurel Vlaicu, desii pe site-ul ISJ sunt dati sub 60% EI AU DESCHIS SCOALA FIZIC , motivand nu stiu ce aprobare

Pagina a fost generata in 2.1333 secunde