"De la liceu la viața activă", un proiect în care ISJ Constanța este partener

306
1

Articole de la același autor

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, alături de inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu, a participat la conferința de lansare a proiectului "De la liceu la viața activă", cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, axa prioritară 2 "Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii", domeniul major de intervenție 2.1. "Tranziția de la școală la viața activă".


Obiectivul general al proiectului vizează facilitarea tranziției de la școală la viața activă și colaborarea cu mediul economic real care să limiteze disparitățile dinte sistemul educațional național și piața muncii din România și UE. Totodată, prin acest proiect, se urmărește creșterea competitivității pregătirii elevilor/viitorilor absolvenți de liceu pentru accedarea pe piața muncii.


Beneficiarul proiectului este Asociația Sprijin pentru Tineret, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Colegiul Tehnic "Costin.D. Nenițescu" din Pitești. Proiectul se va derula pe parcursul a 10 luni și are printre obiectivele sale specifice: înființarea și funcționarea a 270 de firme de exercițiu ce vor fi înscrise la centrala ROCT; dezvoltarea de competențe antreprenoriale și abilități cheie pentru 1.350 de elevi prin participarea la activitățile desfășurate în firmele de exercițiu înființate în cadrul proiectului; consilierea și orientarea profesională a celor 1.350 de elevi pentru facilitarea tranziției de la școală la viața activă și îndrumarea în carieră; organizarea și desfășurarea a două workshop-uri cu tema "Dezvoltarea competențelor și abilităților antreprenoriale ale elevilor participanți în proiect în fiecare dintre cele două regiuni de implementare; organizarea unui târg interregional "Firme de exercițiu ale tinerilor antreprenori din regiunile Sud - Muntenia și Sud-Est".


Bugetul alocat pentru acest proiect este de 5.104.428,50 lei.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3368 secunde