De la frații Manakia, la Hagi! Incursiune în lumea armânească

350

Articole recomandate

Regizorul Toma Enache propune un nou proiect inedit. Este vorba despre filmul documentar intitulat "ARMÂNII, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…". Filmul face o incursiune în lumea armânească, începând de la primele imagini din Balcani, filmate de doi armâni, pionierii cinematografiei balcanice, frații Manakia, până la primul film din istoria cinematografiei vorbit în aromână, "Nu sunt faimos, dar sunt aromân".

Documentarul prezintă imagini inedite filmate de frații Manakia după 1905, precum și imagini emoționante surprinse imediat după difuzarea filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aromân", în toate țările în care acesta a rulat. Prin intermediul filmului, veți putea afla ce spun unii dintre cei mai faimoși armâni despre acest film, de la Gheorghe Hagi la Simona Halep.

"Concluzia este că, indiferent unde trăiesc, ei reprezintă același nume, aceeași limbă, același popor - Armânii", a spus Toma Enache.

Documentarul "ARMÂNII, de la faimoșii Manakia, la Nu sunt faimos…", vorbit în cea mai mare parte în aromână, este o producție independentă, realizată în exclusivitate din fonduri private. Acesta va avea subtitrare în română, engleză, albaneză, macedo-slavă.

Lansarea în România este programată pentru luna noiembrie, când vor avea loc proiecții de gală în mai multe orașe, printre care București și Con-stanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8661 secunde