De ce au ales unii directori să se întoarcă în cancelarie

Joi, 27 August 2015
4015
În urmă cu trei săptămâni, într-un consiliu de administrație al Inspectoratului Școlar Ju-dețean Constanța s-a decis prelungirea detașării în interesul învățământului pentru 232 de directori și directori adjuncți, care își vor continua manageriatul și în anul școlar 2015-2016 sau cel puțin până la declanșarea, de către Ministerul Educa-ției, a calendarului de organizare a concursului de ocupare a funcției de director.

În schimb, alți 10 directori sau directori adjuncți se vor întoarce în cancelarie, alături de colegii cărora le-au fost șefi sau, în unele cazuri, în cancelariile altor școli.

Dacă în cazul câtorva directori schimbarea s-a impus ca urmare a unui management constatat defectuos, sunt și câțiva manageri care au solicitat să nu li se mai prelungească mandatul.

Unul dintre aceștia este prof. Adrian Munteanu, de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Techirghiol, care timp de trei ani a condus această unitate.

"În anul școlar 2015-2016 am obținut detașarea la catedra de matematică a Liceului «Virgil Madgearu» din Constanța", ne-a declarat fostul director, care nu a putut fi înlocuit în consiliul profesoral organizat recent, întrucât niciunul dintre colegii săi nu s-a arătat interesat de preluarea conducerii acestui liceu. Motiv pentru care noul inspector școlar general Gabriela Bucovală urmează să numească un înlocuitor.

Nici la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă nu a fost ușor de găsit un director, după ce prof. Nicolița Bărbulescu, director, și prof. Sabina Țucu, director adjunct, nu au dorit să li se mai prelungească mandatul. Încercând să aflăm dacă a existat un motiv anume pentru care au renunțat la această funcție, adjuncta Țucu a refuzat, de-a dreptul agresiv, orice comentariu, iar prof. Bărbulescu a afirmat că "din motive personale".

Ieri, se pare că a avut loc ultimul consiliu profesoral, la Școala Gimnazială nr. 43 "Ferdinand" din Constanța, acolo unde prof. Corina Custurea a renunțat la funcția de director. Cunoscut profesor de limba engleză, prof. Custurea a colaborat de-a lungul celor doi ani și jumătate de mandat ca director cu ISJ Constanța, așa încât a fost cu atât mai sur-prinzătoare decizia sa.

"Doresc să le mulțumesc colegilor mei pentru înțelegerea de care au dat dovadă și pentru faptul că mi-au respectat decizia de a nu mai fi director, din motive care nu țin de funcție", a mai adăugat prof. Custurea. În locul ei au fost alese în consiliul profesoral prof. Lilia Cuciuc, catedra de germană, și învățător Camelia Pătrașcă, în calitate de director adjunct.

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde