De astăzi, încep probele scrise la Bac

365
De astăzi, încep probele scrise la Bac - bac2-1346018217.jpg
Prima probă scrisă va fi la Limba și Literatura Română și va fi susținută în patru centre de examen din județ (Grup Școlar Energetic Cernavodă, Grup Școlar Industrial "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia, Grup Școlar Industrial "Ion Bănescu" Mangalia, Grup Școlar "Lazăr Edeleanu" Năvodari) și în alte patru centre din municipiul Constanța (Colegiul Tehnic "Tomis", Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", Grup Școlar "Gh. Duca" și Liceul "Ioan N. Roman").


Crearea unui mediu propice pentru desfășurarea examenului este principala grijă a Inspectoratului Școlar General. "Resursele umane, logistica și condițiile tehnice necesare pentru desfășurarea în condiții optime a probelor scrise sunt pregătite în cele opt centre de examen, precum și în cele două centre de evaluare. În calitate de inspector școlar general, cer tuturor cadrelor didactice implicate în acest examen seriozitate, rigurozitate și corectitudine fără să neglijeze, bineînțeles, aspectul pedagogic și susținerea psihologică a candidaților", a declarat inspectorul general Răducu Popescu.


Nu le va fi permis accesul în sala de examen celor care nu vor avea actul de identitate asupra lor, celor care nu se vor prezenta până în ora 8.30, și nici celor care vor încerca să intre cu "surse de inspirație" cum ar fi: manuale, dicționare, notițe, însemnări. În plus, conform Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat: "se interzice candidaților să pătrundă în sală cu (...) telefoane mobile și cu orice mijloc electronic de stocare a informației, de calcul sau de comunicare."


Inspectoratul Județean mai anunță că examenul de bacalaureat va fi promovat de către absolvenții de liceu care au susținut toate probele de evaluare a competențelor, au luat toate probele scrise, obținând cel puțin nota 5 la fiecare și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise. Celor care vor avea ca medie generală 5,99, nota li se va rotunji la 6,00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Iulie 2012
Stire din Fun : Să râdem cu… Bacalaureatul
Pagina a fost generata in 0.8993 secunde