Titularizare 2014

Dascălii constănțeni, mai lași decât elevii. Decât să se facă de râs au fugit

Luni, 21 Iulie 2014
4569
r Un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală

Peste 200 de candidați s-au retras din cursa pentru posturile la catedră, alții 100 au ieșit din examen din motive personale sau medicale, iar un candidat a fost prins cu telefonul mobil și a fost dat afară din sală. Examenul de titularizare desfășurat, ieri, la Constanța, nu a fost lipsit de incidente. Unii (aproape o treime) au considerat că mai bine se retrag în timpul probei, decât să se facă de râs cu vreo notă mică, alții s-au bucurat că au avut parte de subiecte ușoare și se așteaptă la note mari.

Proba scrisă a avut loc în cinci centre din oraș, fiind așteptați la testare 1.043 de candidați, care au obținut cel puțin nota 5 la inspecțiile speciale sau la probele practice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, s-au prezentat 842 de cadre didactice. Dintre cei prezenți, în sălile de concurs, un candidat care susținea proba la disciplina educație muzicală a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă (telefon mobil). Alți 88 de candidați s-au retras din examen din motive personale și 13, din motive medicale. Conform metodologiei candidații eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturile didactice în anul școlar 2014 - 2015.

Subiecte ușoare la matematică, grele la română

Cadrele didactice care vor să prindă un post în învățământ au susținut proba scrisă timp de patru ore, fiecare la disciplina pe care vor să o predea. În timp ce la matematică, subiectele au fost simple, după cum au spus mai mulți candidați, la limba română se pare că a fost mai dificil. "Nu a fost foarte greu. Sper să iau peste nota 7. Subiectele mi s-au părut accesibile și m-am pregătit intens pentru acest examen", a declarat, pentru "Cuget Liber", o candidată pentru un post de profesor de matematică. Examenul la limba română, dar și cel la limba engleză sau la psihopedagogie specială i-a pus mai mult în dificultate chiar și pe profesori. Candidații au ieșit din sală cu fețe plouate, unii spunând că ar fi o minune să ia nota 7.

Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a posturilor ori catedrelor didactice vacante sau rezervate în unitățile de învățământ preuniversitar, candidații trebuie să obțină minimum nota șapte atât la proba scrisă, cât și la proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) și minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât și la proba practică ori inspecția specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire).

Primele rezultate se vor afișa pe 25 iulie la fiecare centru de examen. Contestațiile se vor înregistra în perioada 25 - 26 iulie la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar rezultatele finale vor fi publice pe data de 30 iulie 2014.

Pagina a fost generata in 0.3165 secunde