Dascălii, amăgiți cu creșteri salariale de 15% de la 1 decembrie

2064
36
Dascălii, amăgiți cu creșteri salariale de 15% de la 1 decembrie - fondbun-1444671351.jpg

Articole de la același autor

La o lună de la începerea anului școlar, o veste bună pentru angajații învățământului constănțean vine să mai atenueze din nemulțumirea unei bresle pentru care mereu resursele sunt epuizate.


În ciuda tratativelor pe care sindicatele le-au dus pe 17 septembrie, cu miniștrii Educației, Sorin Cîmpeanu, Muncii, Rovana Plumb, Finanțelor, Eugen Teodorovici, și Dialogului Social, Liviu Pop, de a mări salariile profesorilor de la 1 noiembrie, în așa fel încât de sărbători să mai fie un strop de… amăgire, Guvernul a anunțat, ieri, că salariile personalului din învățământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie.


"Am convenit ca după ce s-au acordat creșteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic și didactic auxiliar, 5 la sută în martie și 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creșteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15 la sută pentru tot personalul din învățământ - didactic, didactic auxiliar și nedidactic", a declarat, ieri, ministrul Educației, la finalul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.


Sorin Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15 la sută se ajunge la o creștere medie a salariilor din învățământ cu 26,7 la sută, în acest an.


Salariul rușinii europene
Conform unui studiu realizat de institutul de cercetare din Marea Britanie Gems Education Solutions, cel mai mare salariu din educație îl ridică profesorii din Elveția - 68.000 dolari anual, urmați de Germania - 53.000 dolari, Portugalia - 34.000 dolari, Grecia - 25.000 dolari, Cehia - 18.000 dolari, Ungaria - 14.000 dolari și - rușinea, rușinilor - România - 5.000 dolari.


Întrebat, ieri, dacă poate fi considerată o victorie această mărire salarială, prof. Mitică Iosif, liderul sindicatului învățământului constănțean, a declarat că a stat de vorbă cu Simion Hancescu, președintele FSLI, care i-a dat asigurări că această mărire de 15% nu are legătură cu viitoare Lege a salarizării. "Cred că acest 15% este un plus pentru colegii mei care s-au simțit nedreptățiți în momentul în care s-au anunțat majorările din Sănătate", a spus acesta, adăugând că la ora actuală salariul brut al unui profesor debutant este de 1.187 lei, el abia încasând 870 lei.


Totuși, mai avem o veste bună în domeniul… bugetului de profesor. Luna viitoare, pentru al doilea an consecutiv, vor veni bani europeni pentru personalul din învățământ. Suma de 150 euro, adică 700 lei, este oferită pentru susținerea pregătirii profesorilor și nu există condiționare strictă de a cumpăra cărți și a deconta prin facturi. Este vorba de o sumă forfetară, pe care profesorii o pot folosi pentru achiziția de materiale didactice sau pentru participarea la cursuri, conferințe și alte activități specifice profesiei. 


Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
ce noroc!
12 octombrie 2015
am prins si eu in sfarsit prima pagina!

mama, ce bucuros sunt! Am reusit si eu sa scriu primul., pe prima pagina de comentarii! Ca nu mai ai loc de astia de la Decebal, Dan Barbilian, plus nebunul ala cu 'adevarul' lui, din republica bananiera! Mai nasol e ca nu stiu despre ce sa scriu, ca eu nu lucrez in invatamant, deci nu ma intereseaza salariul, copii n-am ca nu sunt casatorit, scoala am terminat-o, deci...., despre ce sa scriu? A, jos Stan si Svinarciuc, ca despre ele am vazut ca zice lumea in comentarii.

mai intai ne amagiti...
12 octombrie 2015
si pe urma ne dezamagiti!

De ce faceti asta, domnule ministru, impreuna cu toti ceilalti din guvern si sindicate? Ne mintiti cu cresterile astea salariale, ne programam la....dentist, la cumparat purcelu' de Craciun, la cosmetica, si apoi ne lasati balta! Ca nu mai aveti bani la buget! Nu e corect, sa stiti! Jos ministrul!

herodot
12 octombrie 2015
demisia! demisia! demisia!

solicitam urgent DEMISIA DE ONOARE a directoarei Svinarciuc. ne-am saturat de tirania instaurata de mai bine de trei ani peste vietile noastre...elevi, parinti, profesori. suntem satui cu totii de "Mizerabilii" cocotati si pastrati in functii, care mai si cumuleaza toate responsabilitatile. gimnaziul o sa ramana fara elevi daca ii mai silesti multa vreme sa faca matematica cu tine sau "urechelnita grasana de balegar"! si mai bine le tii in frau pe "urechelnita roscata" si "aragazul angelic", ca s-au cam saturat "fraierii" de meditatii si alte obraznicii au ele in program. credeai ca uit de "psihiatra de serviciu"? sa-si faca o programare undeva,poate afla de unde s-a ales cu atata ipocrizie-face campanii antifumat dar afuma ultimul etaj de zici ca-i vreun vulcan prin apropiere

stan fumeaza cu popa in cabinet,
12 octombrie 2015
iar prostii fumeaza afara!

Fie vara, fie iarna, doamnele director fumeaza unde vrea muschii lor, dar oamenii fumeaza si IARNA, pE FRIG NAPRAZNIC SI VANT, afara, la usa, ca sunt mai fraieri! N-a fost in stare sa le faca un spatiu ptr fumat, de 3 ani. Stau la usa, langa copacelul stingher, sa-i vada si parintii, si elevii. Rusine!

din 28
12 octombrie 2015
demisiai demisia! sau mai bine: demiteti-o pe stan!

Noi nu asteptam demisia de onoare, ca n-are asa ceva! Vrem sa fie data afara! Asta trebuie sa faca isj-ul: sa o dea afara! Cu fiecare clipa care trece avand-o pe aceasta femeie la conducerea scolii Dan Barbilian, aceasta scoala se duce tot mai mult de râpă!!! Si va fi tot mai greu sa fie reabilitata!!! Luati aminte, stimati inspectori, nu e gluma, chiar daca unii mai fac haz de necaz in comentarii! Ar trebui sa va ingrijoreze aceasta situatie, si nu sa o treceti cu vederea. Stti foarte bine ca este adevarat, nu va lipsesc dovezile, dar nu vreti sa le luati in considerare!

oare inspectorilor nu le este rusine?
13 octombrie 2015
cred ca vor fi acolo pe viata?

Cand oamenii astia de la Decebal si de la 28 le tot trimit mesaje( ca asta le-a mai ramas de facut), cand jurnalistii ii intreaba, sau incearca sa-i intrebe despre problemele de la aceste scoli, lor nu le este rusine ca nu iau masuri??? De ce nu fac nimic? Ce asteapta? Sa vada ca e prea tarziu sa mai faca ceva? Chiar atat de "obligati" politic sunt? Dar un dram de onoare mai au? Nu credem!

Ati citit, doamna inspector Bucovala
13 octombrie 2015
vreo sesizare sau vreo contestatie de la sc 28?

Dumneavoastra stiti ce face doamna director Stan ajutata de directorul adjunct si de Consiliul de administratie? Nu se poate sa nu stiti! Cu siguranta stiti, ca nu degeaba ati trimis saptamana trecuta trei inspectori acolo! Si totusi, ce se intampla? O vedem zilnic pe Mihaela Stan pe pozitie, ca si cand totul ar fi in regula. Trebuie sa stiti ca timpul trece in defavoarea scolii, a elevilor, a parintilor si cadrelor didactice ale acestei scoli! Nu are rost sa va mai cramponati sa o mentineti in functie pe Stan, ptr. ca nu rezolvati absolut nimic in felul acesta! Nu faceti decat sa prelungiti AGONIA! Nu incearca nimeni sa va forteze mana, nu suntem afiliati politic, va spunem din nou, a cata oara, ca asta este singura solutie!

cineva
13 octombrie 2015
de undeva

Randurile care urmeaza sunt pentru un comentariu din data de ieri pentru cineva care afirma ca nu ar cunoaste-o pe Stan,dar... ...Si spui ca te-ai scarbit atat de tare,citind, incat ai vrea sa o cunosti;Si tot citind ti-ai facut o impresie buna.Pai,daca te atrag persoanele care creeaza neliniste si se razboiesc(ea se razboieste cu persoanele din conflictele pe care ea le creeaza si se pare ca ii place) inseamna ca esti din categoria ei sau esti chiar ea,dupa limbajul folosit:tipa tare,cool,neliniste,interes,razboi.Intr-adevar e cool de cool! Cool in prostie, incompetenta, ipocrizie,minciuna,infatuare,tupeu....si mai ales in tacaneala! Ar fi fost ok daca trezea interes din alte considerente.Aici nu se scrie ptr a convinge pe cineva de ceva, ci sunt lucruri care se intampla,sunt fapte.STAN E DILIE!Asta este o constatare si nu trebuie convis nimeni,fiecare pe rand constata singur....Iar chestia cu:"cum arata?"....Bine sau nu,ce conteaza?E important ptr o functie de conducere?Uitati-va la Bucovala!...Stan e o slabanoaga care se usuca si se innegreste pe zi ce trece,de rautate mai mult ca sigur, care se scarpina incontinuu si e plina de coji(par,urechi,pe haine) si care, daca te infigi mai tare in ea devine agitata si incoerenta, balbaindu-se si pozand in final in victima.O prefacuta,se crede in filme si ca joaca un rol, sarind de la o stare la alta,crede ca e interesanta...(paranoia) Trasaturile,candva placute i s-au inrait,sunt mai dure...S-a schimonosit cu totul,ca persoana, de atat venin care a napadit-o.De ce? Si cum?Pentru ce???!!!!....Incurcate sunt cararile... Domnului!...

o ultima intrebare pentru doamna inspector Bucovala
13 octombrie 2015
V-a lasat domnul Popescu memoriile trimise corpului de control al ministrului educatiei?

Ati avut cumva curiozitatea sa va aplecati asupra celor scrise in cele doua memorii? Chiar credeti ca NIMIC NU ESTE ADEVARAT? Cat de multe minciuni ar fi putut sa scrie cele sapte cadre didactice semnatare, in cele 20 de pagini? Cum ar fi putut sa iasa in presa cu atatea dezvaluiri si cu dovezi daca nu ar fi avut motive de nemultumire? Nu vrem sa credem ca va bateti joc de niste oameni cu atatia ani la catedra!

revin
13 octombrie 2015
de undeva

Te recunosti,Miha,draga?....Fugi de aici,baaastiiiii...mai,asta care nu stii nimic,nu cunosti pe nimeni si alte vrajeli pe care le-ai insirat in comentariul de ieri.

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4366 secunde