Dănuț Tiberius Epure: "Vreau să mă întorc profesor universitar!"

4219
24
Dănuț Tiberius Epure:

Articole de la același autor

Zilele acestea, Universitatea "Ovidius" din Constanța este în plin calendar de alegeri, un moment cât se poate de prielnic pentru anumiți universitari să-și dezvăluie simpatiile sau antipatiile vizavi de un previzibil scenariu ce îl are în centrul atenției pe cel care a adus un imens prejudiciu de imagine celei mai mari academii de la malul mării.

Deranjat peste măsură de modul cum unii foști colegi au considerat că este oportun să abordeze revenirea sa în universitate, fostul rector Dănuț Tiberius Epure a dorit să iasă în public, prin intermediul ziarului "Cuget Liber", pentru prima dată după cei trei ani trecuți de la faptele care i-au adus arestarea.

De altfel, prof. Epure a dat în judecată universitatea pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă.

"Vreau să mă reîntorc profesor universitar și conducător de doctorat, pentru că titlurile nu mi le-a putut lua justiția. Inclusiv la CEDO mi-am căutat dreptatea și nu mă voi lăsa până când toată lumea nu va afla adevărul despre cele petrecute", a mai precizat același fost rector.

Doi ani nu are dreptul să mai fie rector

Fostul rector al Universității "Ovidius", Dănuț Tiberius Epure, a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită, deși, inițial, instanța de fond, în speță Tribunalul Ilfov, i-a dat 4 ani și 3 luni de închisoare. Acesta s-a ales și cu pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcția de rector la orice instituție de învățământ, pe o durată de 2 ani.

În iulie 2013, Epure a fost ridicat de mascați. Potrivit anchetatorilor, în cadrul universității au fost investigatori sub acoperire care au strâns probe împotriva rectorului. Oamenii legii au precizat că Epure ar fi cerut și primit suma de 4.000 de euro de la o tânără care intenționa să fie studentă la Facultatea de Farmacie.

Reamintim că, la momentul reținerii de către DNA, Dănuț Tiberius Epure era vicepreședintele Comisiei de Științe Economice din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) - funcție îndeplinită începând cu septembrie 2012, și vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România - funcție îndeplinită începând cu luna iulie 2013, pierzându-și toate aceste "onoruri".

Dincolo de taberele create la ora actuală în Universitatea "Ovidius" și despre care a afirmat că nu îl interesează, Epure spune că este vizitat de colegi care îi povestesc cu totul altceva.

"Mi-au zis că și dușmanii mei recunosc că am fost cel mai bun rector din 1990 încoace, din punct de vedere al managementului și al performanței", adăugând că cele întâmplate în vara anului 2013 au avut cu totul alt substrat.

v v v

Așadar, nu mare ne-ar fi surprinderea ca în anul universitar următor să-l regăsim în aulele universității și cine știe dacă nu cumva, după cum se mișcă rotițele, chiar viitor candidat la rectorat… 

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
sile
2 martie 2016
marsh !!!!

Dispari, spagarule !! Ai luat mita, ai pus mana pe bani, nu e nici un substrat. De ani de zile luai spaga, din pacate te-au prins prea tarziu. Iar naravul asta al tau nu dispare. O sa te reintorci la parnaie, pentru ca nu te poti abtine. Ai distrus orice urma de credibilitate a UOC. Universitatea a ajuns rasul curcilor. Si acum vrei inapoi.....poate inapoi la puscarie. Spagare, i-ai pe Mosnianu, Fulea, Stanciu, Panaitescu si ceilalti 5-6 sclaveti ai vostrii si faceti-va o universiatate asa cum vreti voi. Cu spagi, cu intrigi, cu manareli, cu istericale, cu boli psihice, cu pupincurism.

M10
2 martie 2016
abuzuri

cele mai mari abuzuri ale dna ului se fac la constanta.taralunga si epure au fost arestati pe degeaba.facaturi de dosare in stil comunist.toti cei care se duc pe la taralunga si epure ar face bine sa nu se mai bazeze doar pe vorbe si sa treaca la fapte.sa isi ia pancarte si sa demonstreze in fata ministerului justitiei.vrem dreptate.cele doua somitati au fost arestate pe degeaba.le-au stricat tot viitorul.taralunga si epure pot demonstra acestei tari ca fara ei studentii nu vor duce la final studiile.haideti cu totii sa le dam o sansa la amandoi.haideti cu totii sa ii ajutam sa isi cladeasca,amandoi, un viitor in tainele meditatiilor.taralunga si epure chiar stiu management.ei doi chiar pot face un tandem de invidiat,insasi dan voiculescu i-ar invidia.domnilor universitari,dragi studenti, cica "dumnezeu nu doarme",dar nici nu uita faradelegile pe care le faci, intr-adevar dle epure, ai dreptate pe comment-uri ca nimeni nu pleaca de pe acest pamant fara sa plateasca, in cazul dumitale chiar s-au demonstrat aceste vorbe batranesti

Constanțean
2 martie 2016
ce vremuri mizerabile

Au ajuns toți borfasii semianalfabeti profesori universitari, chiar conducători de doctorate. Omul asta nu e in stare sa scoată pe gura doua-trei propozitii coerente si corecte dpdv gramatical, iar noi vorbim de titluri academice inalte. Închipuiți-va ca sunt o grămada de cadre in Universitatea Ovidius exact ca individul asta sau chiar rau, dacă a reușit prin vot sa ajungă rector de universitate. Ministerul, SRI si DNA mai au mult de furca. Ca si noul senat sau viitorul rector.

Profesor
2 martie 2016
Adevar

Asa este, a fost cel mai bun rector

Manu
2 martie 2016
Despre

Am fost coleg și cu el și cu Papari. El lua șpagă de la studenții din Moldova/Ucraina iar Păpări trecea datorită numelui. Vă mai aduceți aminte cine lua șpaga care ajungea la Lungu?

Manu
2 martie 2016
Despre

Papari este numele corect

Asistent universitar
2 martie 2016
Catre constantean

Este dreptul lui sa se intoarca. Era un profesor bun. Eu chiar imi doresc asta dar decana Spatariu nu vrea...ii e frica ca stie mute despre ea. Epure promova tinerii si era bun manager. Acum ne este teama si sa ne spunem parerile. Abia ne descurcam cu banii de a o luna la alta in timp ce actuala conducere nu are timp sa-i numere. Uitati-va a decaratiie or de avere! Dar cel mai trist este ca la conducere sunt incompetenti plagiatori: Spatariu, Caraiane, Tuta, Hantiu, Rus etc penali implicati in tot felul de transferuri ilegale, necercetati deocamdata: Girtu, Rugina, Caraiane, Iliescu, Bordei, Boskoff etc sau adulterini:Rugina, Dumitru, Vancea, Hantiu etc. MA INTREB CU CE SUNT MAI BUNI ACESTIA DECAT EPURE. DIN CONTRA SUNT MANAGERI MAI SLABI SI INTERESATI DOAR DE BUZUNARELE LOR. SUNT DEZAMAGIT SI DERUTAT. POATE SOLUTIA AR FI SA VINA UN RECTOR DIN AFARA UOC.

lector UOC
2 martie 2016
Epure

Planul lui Epure a este simplu: Mosnianu rector cu echipa de Prorectori Fulea,Panaitescu,Zaharescu,Dina, si Epure isi facea drum usor spre a intra in UOC iar peste 4 sa fie el cel care trage sforile

cadru didactic
2 martie 2016
Teapa

rectorul ocupat sa dezminta ce stie toata lumea, adica faptul ca s-a votat pe liste, uita sa spuna ca din atata agitatie cu listele nu s-a mai ocupat nimeni de chestiunile administrative ... consecinta este ca o sa luam banii pentru plata cu ora abia in aprilie, la fel cum s-a intamplat si pe primul semestru... oare toate acele cadre care au votat la pachet actuala conducere iau 11 000 de euro din proiecte sau nu au nevoie de bani? decanii care va spuneau cu ce liste sa votati v-au anuntat ca nu veti lua plata cu ora? avem ce meritam si ce am votat! ce bine imi pare ca ne-am luat teapa!

student
2 martie 2016
epure, un nesimtit, slab pregatit profesional

Epure??...un spagar, un fustangiu !... in sesiune in primul an, te intreba unde lucrezi tu sau parintii, ca sa vada ce poti sa-i procuri inainte de examen. Pe colege le hartuia sexual, cerandu-le intalniri ca sa le treaca examenul. Una ne-a povestit ca i-a spus ca este logodita si nesimtitul a replicat ca "nu il deranjeaza!" :)) Un mare Bou !... Hai Sictir !!

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0643 secunde