A început campania electorală pentru funcția de RECTOR

Dănuț Epure – cotat cu șanse maxime la șefia Universității "Ovidius"

Luni, 19 Decembrie 2011, 17:19
2768
De doar trei ani decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure se mân-drește cu un portofoliu de activități care fac cinste întregii universități pe care o reprezintă.

Situată imediat după Academia de Studii Economice din București, facultatea pe care o conduce a obținut clasificarea în categoria A din partea Ministerului Educației, poate și datorită bogatei agende de mani-festări științifice susținute de-a lungul anului pe care în curând îl încheiem. Dialogurile studenților cu personalități de prestigiu din domeniul bancar, titluri de Doctor Honoris Causa, universitatea de vară pentru studenții economiști, a VI-a ediție a Olimpiadei Naționale cu participarea a peste 100 de masteranzi din 19 centre universitare sunt doar câteva dintre acțiunile întreprinse la inițiativa prof. univ. dr. Epure.

Platforma program

Ieri, însă, în cadrul întâlnirii cu mass-media constănțeană am avut ocazia să cunoaștem câteva dintre direcțiile pe care intenționează să și le asume ca viitor rector al cetății academice ovidiene.

Așadar, își însușește ambiția de a accede în categoria universităților de cercetare avansată și educație, creșterea veniturilor membrilor comunității ovidiene, deschidere și tran-sparență în promovarea cadrelor didactice, crearea unor condiții optime pentru cadrele didactice tinere, acordarea anuală a unor premii de excelență, poziționarea Universității "Ovidius" din Constanța ca pol de competitivitate local, regional și național, modernizarea și dezvol-tarea bazei materiale a universității, sporirea vizibilității naționale și internaționale a universității.

"Rectorul anului 2012 trebuie să știe să se adapteze la tranziție, cu discernământ în gândire și acțiune, și având capacitatea de a răspunde diferit fiecărei situații noi. Rectorul acestor ani de criză economic trebuie să răspundă cu rapiditate în noul flux de evenimente și pretenții și să identifice și să acceseze resurse neexploatate", afirmă candidatul la funcția de rector.

v v v

Calendarul alegerilor la Universitatea "Ovidius" va debuta pe 15 ianuarie 2012 cu scrutinul la nivelul consiliilor facultăților, după care, din 10 februarie 2012, va începe pro-cesul de alegere a membrilor Sena-tului și a președintelui acestui for, după care, pe 24 februarie 2012, se va desfășura alegerea noului rector, a cărui confirmare este așteptată până pe 1 aprilie 2012. Finalizarea alegerilor prin numirea prorectorilor, selectarea decanilor și numirea prodecanilor este programată în intervalul 1 aprilie - 15 mai 2012.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2801 secunde