Dănuț Epure: "Constanța poate fi considerată capitala culturală a Europei"

1140
11
Dănuț Epure:
Ieri, la Universitatea "Ovidius" din Constanța, a fost prezentă delegația Comisiei pentru cultură, știință, educație

și mass-media

a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Printre nenumărații invitați prezenți la eveniment s-au numărat prorectori, decani, profesori și studenți, dar și oameni politici care au primit dele-gația APCE condusă de baronesa Diana Eccles și de vicepreședintele Comisiei, deputatul Maria Stavrositu. Cu acest prilej, gazda evenimentului, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, a prezentat punctele cele mai importante ale bogatei cărți de vizită a instituției de învățământ.

"Astăzi, Universitatea noastă devine vocea României în contextul dialogului intercultural la nivel european. Unul dintre principalele obiective ale manifestării este încurajarea schimbului de opinii între reprezentanții mediului academic, studenți, mass-media și membrii comisiei. În concordanță cu sistemul practicat în țările cu tradiție din Uniunea Europeană, una dintre strategiile noastre de bază este realizarea unei strânse legături între învățământ - cercetare și mediul socio-economic. Europa s-a constituit prin cultură, iar ceea ce ne unește pe noi europenii este cultura. Din această perspectivă, prin prezența dumneavoastră aici, Constanța poate fi considerată astăzi capitala culturală a Europei. Consider că această acțiune este un veritabil pol de dezbatere și de înnoire a ideilor, iar pe dumneavoastră vă felicit pentru opțiunea de a fi astăzi aici, pentru a investi într-un activ nealterabil - educația, implicându-vă în activitatea de pregătire a specialiștilor, urmând ca pe viitor să culegem profit sigur", a declarat rectorul Universității.

În aplauzele și admirația celor prezenți, baronesa Diana Eccles a ținut un scurt discurs în care a prezentat istoricul Universității "Oxford".

"Educația universitară este pentru toată familia. O spun din propria experiență, iar educația trebuie să ne formeze și să ne îndrume la orice vârstă, indiferent de pregătirea noastră. Felicit Universitatea "Ovi-dius" pentru ce este astăzi și vă urez succes pentru realizarea tuturor proiectelor ambițioase de viitor pe care vi le-ați propus", a subliniat aceasta.

După cum am menționat și mai sus, Maria Stavrositu este vicepreședintele Comisiei pentru cultură. Invitată la pupitru, aceasta a arătat, prin discursul său, că vizita oficialilor la Constanța "este un bun prilej pentru a atrage atenția opiniei publice asupra unor valori importante: cultura, educația, cercetarea științifică, în dezvoltarea unei societăți. Con-stanța este un reper obligatoriu pe harta tradițiilor europene. Constanța reface un Turn Babel al culturilor, etniilor și religiilor. Avem aici modelul de conviețuire interetnică și vom construi frumos de acum înainte", a declarat vicepreședintele Comisiei, Maria Stavrositu.

Studenții curioși au pus întrebări Comisiei

În sală au fost prezenți mai mulți studenți din cadrul facultăților Universității "Ovidius", care au adresat invitaților mai multe întrebări inedite.

Cea mai interesantă întrebare adresată membrilor comisiei va primi o excursie de trei zile la Parlamentul Europei. Astfel, a urmat un dialog deschis despre valorile culturale actuale, tradiții specifice și apartenența fiecărui stat la identitatea europeană, răspunsuri primite de studenți din partea reprezentanților Comisiei pentru cultură, știință, educație și mass-media.

În finalul vizitei, delegația a primit din partea conducerii universității Medalia jubiliară Ovidius, realizată în anul 2011 cu prilejul semicen-tenarului Universității și acordată în semn de prețuire oaspeților de seamă ai instituției. De asemenea, rectorul prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure a trimis președintelui Comisiei, Gvozden Srecko Flego, o Diplomă de onoare.

Vizita Comisiei pentru cultură, știință, educație și mass-media a APCE a făcut parte dintr-o serie de acțiuni ce au debutat pe data de 29 mai a.c. la București și s-au înscris pe linia demersurilor de diplomație parlamentară multilaterală, prin aceasta urmărindu-se promovarea obiectivelor României în domeniile culturii, științei, educației și media în contextul cooperării și al dialogului intercultural la nivel european. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
31 mai 2012
aiurea!

Constanta oras cultural, fara comert de carte! Noua si veche! Vedeti cifrele de afaceri in domeniu... Pe ultimii 12 ani... Nemaivorbind de desfiintarea teatrelor etc. Sau de "facilitatile" editurilor/librariilor... Daca exista succese in domeniu, sunt rodul eforturilor individuale. In nici un caz rezultatul activitatii Primariei, CJC (cu Inspectoratul ptr. cultura, cu tot) si a altor institutii platite de stat sa faca treaba in domeniu. (Inclusiv a universitatilor.) Ba am putea spune ca succesele culturale sunt impotriva activitatii acestor birouri -repet, platite de stat-, care vor sa distruga totul! Prea multa minciuna si spoiala!

mihaela m.
31 mai 2012
se vede cultura peste tot

Epure are o fatza foarte culturalizata, asta e clar. Se vede ca iubeste cultura, dar nu o cunoaste. Ce catastrofa o sa fie la Ovidius.....iar semnele acestei catastrofe au aparut deja. Spalati-va pe cap cu acest individ dubios din toate punctele de vedere. In 5-6 ani Ovidius va disparea, va fi vanduta bucata cu bucata de clica de machedoni si spagari care au pus laba pe universitate. Rusine, profesori constanteni!!!!

Fonduri UE
31 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

ovidezilor
31 mai 2012
cum se sta la plagiatura la scoala ovideana?

cum se sta la plagiatura la scoala ovineana?

Frank deFrank
31 mai 2012
jalnic

Cu asemenea pseudouniversitari si pseudouniversitati. Cum naiba a ajuns asta rector cand orice student de stiinte economice te va lamuri imediat ce e cu acest borfas si gasca de impostori de la pseudouniversitatea Ovidius. Poza e de nota 20 si spune multe ...

profesor
1 iunie 2012
resuscitati invatamantul romanesc

dna deputat stavrositu a-ti dat inca o data dovada,daca mai era nevoie, ca sunteti un o persoana deosebita si un politician de care constanta, romania si nu in ultimul rand europa are nevoie.imi doresc sa aveti forta si puterea sa treceti peste toate rautatile care le intampinati in acest oras. invatamantul romanesc are nevoie de profesionalismul si priceperea dvs.

un constantean
1 iunie 2012
Invatamantul romanesc

Noroc cu Stavrositu ca mai realizeaza cate ceva pentru orasul asta. Cred ca este singura care nu isi urmareste doar interesul personal ci se gandeste si la invatamant, cultura si educatie.

felicitari
1 iunie 2012
politicieni

Bravo Stavrositu!! Constanta are nevoie de politician ca tine! Ne-am saturat doar de politica de mahala si gunoaie!!

Stere Pindu
1 iunie 2012
sugus!!!

Marsh cu Stavrositu si cu machedonii jegosi!!!!

student
1 iunie 2012
nota 2 la gramatica

Cred ca esti profesor de lucru manual sau de traforaj. Sau poate la facultate ai facut romana cu tovarasa lector Fulea Doar asa se explica greselile cretine de gramatica.

Răspuns la: resuscitati invatamantul romanesc
Adăugat de : profesor, 1 iunie 2012
dna deputat stavrositu a-ti dat inca o data dovada,daca mai era nevoie, ca sunteti un o persoana deosebita si un politician de care constanta...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3921 secunde