Daniel Funeriu: În acest mandat vom orietanta mai multe fonduri în cercetarea producătoare de PIB

463
Daniel Funeriu: În acest mandat vom orietanta mai multe fonduri în cercetarea producătoare de PIB - funeriu-1316523789.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că în mandatul său vor fi orientate din ce în ce mai multe fonduri spre cercetarea aplicativă "producătoare de PIB".

El a subliniat importanța alocării fondurilor, mai ales că până în prezent acest lucru s-a făcut "mai mult pe criterii de prietenie și cumetrii".

Daniel Funeriu a adăugat că în alocarea fondurilor nu va fi neglijată cercetarea fundamentală întrucât aceasta produce resursa umană de care are nevoie cercetarea aplicativă.

Demnitarul a spus că în câteva zile se va da rezultatul competiției de granturi și idei evaluate cu experți străini.

"România face parte din grupul țărilor care încep să conteze din ce în ce mai mult în ceea ce înseamnă cercetarea în fizică și, în special, în fizica energiilor înalte", a completat ministrul.

Potrivit acestuia, participarea României la CERN reprezintă unul dintre cele mai importante elemente din mandatul său și se află în topul agendei cercetării.

"România începe să fie membră în toate organizațiile științifice care produc rezultate la cel mai înalt nivel mondial în cercetare", a evidențiat Funeriu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8189 secunde