Mai multe ştiri online:

Dacii și romanii se luptă, în week-end, în Parcul Tăbăcărie

Ştire online publicată Sâmbătă, 19 August 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate „Ovidius” a debutat la Sulmona și continuă la Constanța, week-endul acesta. Sâmbătă, de la ora 17, în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie, va fi prezentată reconstituirea istorică „Dacii și romanii”, realizată de Asociația România - Dacia Casa Noastră.


Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate „Ovidius” este un eveniment construit în jurul unui concept unic și original și se înscrie cu acuratețe în cerințele de desfășurare, estetice și tematice, ale „Anului Omagial Ovidius”, la celebrarea a 2.000 de ani de la moartea poetului. Festivalul s-a deschis la Sulmona, cu participarea Asociației România – Dacia Casa Noastră, care a asigurat un spectacol dedicat poetului Ovidius și momente de reconstituire istorică, în cadrul Festivalului Giostra Cavaleresca Europea di Sulmona. La Sulmona spectacolul a câștigat premiul cel mare, Stindardul Festivalului Giostra Cavalleresca D’Europa 2017. Același spectacol va fi redat sâmbătă după-amiază, în Parcul Tăbăcărie.


Spectacolul prezintă o frumoasă și interzisă poveste de dragoste a poetului roman cu una dintre pupilele împăratului Octavian Augustus. Acesta află și trimite gărzile să îi surprindă. Apoi, îl exilează pe Ovidius la Tomis, unde acesta va cunoaște populația locală - geții, pe care îi descrie, inclusiv demonstrațiile de luptă, pe care le urmărește cu interes. 


Poetul participă la Tomis chiar și la luptele de gladiatori (pe care le reconstruiesc acum gladiatorii Școlii Ludus Danais), iar dansurile nimfelor îi aduc aminte de iubirea pierdută.


În timpul exilului, Ovidius Publius Naso se alătură trupelor romane în luptele de apărare contra barbarilor, conform poeziilor scrise la Tomis, apoi se întoarce la scris și chiar recită geților poeziile sale. Se stinge, însă, de dorul iubitei, pe care o vedea doar în vis, iar ea, la distanță, simte moartea lui Ovidius și se sinucide - spiritele celor doi se reîntâlnesc în viața de apoi.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65841 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3784 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3260 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1970 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8139 secunde