"Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?", provocare în culori pentru elevi

480

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța a găzduit, ieri, vernisajul expoziției cu lucrările din cadrul proiectului "Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?", finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 


De la jumătatea lunii februarie și până la sfârșitul lunii martie, în câteva ateliere de creație artistică, elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu", clasa învățătoarei Elena Daniela Elisei, și elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială Nr. 38 "Dimitrie Cantemir", clasa învățătoarei Gabriela Șerban, și-au exersat imaginația pe un subiect destul de provocator pentru vârsta lor. 


Atelierele au avut loc în cadrul Centrului pentru Educație Interculturală Constanța, aflat în incinta muzeului, unde s-a organizat și o expoziție cu lucrări realizate de grupul țintă al proiectului "Centrul pentru Educație Interculturală (CPEIC)", finanțat prin granturi SEE, în cadrul Programului Promovarea diverității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european. Rolul acestei expoziții a fost acela de a expune creațiile din timpul atelierelor, care au interogat sentimentul de patriotism, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști. 


Atelierele de creație artistică au fost susținute de artista Ana Bănică și actorul Nicodim Ungureanu. 


Muzeul de Artă Constanța este partener în acest proiect alături de Asociația Da’DeCe din București - promotorul de proiect -, de Muzeul Național de Artă Contemporană din București, de Muzeul de Artă din Cluj, Asociația Culturală Patrimoniu pentru Viitor, Școala Gimnazială Nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu" și Școala Gimnazială Nr. 38 "Dimitrie Cantemir" din Constanța. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Decembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dublu vernisaj la Muzeul de Artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Muzeul de Artă
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Vernisaj expozițional, la UMC
Pagina a fost generata in 1.3173 secunde