Cursuri suspendate pe 5 octombrie? Sindicatele profesorilor cer respectarea Contractului Colectiv de Muncă

891
Cursuri suspendate pe 5 octombrie? Sindicatele profesorilor cer respectarea Contractului Colectiv de Muncă - cursurisuspendate-1601552124.jpg

Articole recomandate

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învăţământul Preuniversitar solicită respectarea Contractului Colectiv de Muncă, prin care este prevăzut ca ziua de 5 octombrie să fie nelucrătoare, având în vedere că este sărbătorită Ziua Internaţională a Educaţiei.


Acestea au transmis către ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, o scrisoare prin care îi cereau să transmisă precizări către inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ referitoare la caracterul de zi nelucrătoare, la nivelul întregului sistem de învăţământ preuniversitar, a Zilei Mondiale a Educaţiei.


“În conformitate cu prevederile art. 28 (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate - Învăţământ Preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial, Partea a V-a nr. 2/14.05.2019, luni, 5 octombrie 2020, este zi nelucrătoare pentru toți salariații din unitățile de învățământ preuniversitar. Ca atare, în ziua de 5 octombrie 2020 nu se realizează la nivelul unităților de învățământ niciun fel de activitate și nu se organizează manifestări specifice acestei zile, întrucât Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate - Învăţământ Preuniversitar are o forță juridică superioară și prevalează prevederilor art. 4 din Ordinul M.E.C. nr. 3125/2020 privind structura anului şcolar 2020 – 2021. Precizăm că, în conformitate cu dispozițiile art. 41 (5) din Constituția României, caracterul obligatoriu al convențiilor colective este garantat, iar potrivit art. 229 (4) din Codul muncii, contractele colective de muncă constituie legea părţilor.


Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța a comunicat acest punct de vedere Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat, iar Federația Sindicatelor Libere din Învățământ Ministerului Educației și Cercetării”, a anunţat liderul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, prof. Mitică Iosif.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5764 secunde