Cum vor crește rezultatele elevilor prin Școala Discovery

673
Cum vor crește rezultatele elevilor prin Școala Discovery - discovery01-1326136173.jpg
În ideea susținerii educației științifice și utilizarea resurselor de tip nou în școli, Ministerul Educației a încheiat un parteneriat cu o rețea de televiziune. Începând cu prima zi de școală din semestrul II, respectiv 16 ianuarie, Discovery Channel va prezenta de la ora 14 o oră de programe educaționale pe parcursul căreia nu va exista publicitate.

Luni va fi Matematică, marți - Chimie, miercuri - Biologie, joi - Fizică, vineri - alte științe. Fiecare program va fi reluat a doua zi la ora 8:00, precum și sâmbăta și duminica de la ora 8:00. Se va specifica foarte clar pentru fiecare program pentru ce clasă este adaptată fiecare emisiune. Programele sunt adaptate pentru clasele V-XII. Conținuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruență între ce există la școală, între lecțiile propriu-zise și ceea ce vor vedea pe ecran. De asemenea va exista un site - scoala.discovery.ro - unde se vor găsi toate materialele complementare fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi, dar și pentru părinți.

Duminică, 8 ianuarie, când a fost lansat acest parteneriat, ministrul Educației Daniel Funeriu a declarat: "La întâlnirea cu inspectorii școlari din luna decembrie au fost propuse 110 școli și am instruit inspectorii școlari generali în tot ceea ce au de făcut în implementarea programului într-un număr cât mai mare de școli. Subliniez că utilizarea la clasă a programului Școala Discovery este opțio-nală pentru profesori și elevi, dar ministerul le recomandă directorilor de școli și profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor, iar ministerul va aloca tot sprijinul său pentru cei care vor alege să adopte aceste metode moderne de predare.

Lecțiile prezentate în programele Școala Discovery pot fi vizionate acasă sau la școală, în funcție de modul în care fiecare școală se organizează. Să nu uităm, de exemplu, că avem în România peste 1.000 de centre de documentare și informare, care au mijloace tehnice avansate în dotare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Un zâmbet pentru bunicii noștri"
Pagina a fost generata in 0.5647 secunde