Cum va fi ales viitorul rector al Universității "Ovidius"

1157
8
În urma referendumului organizat de Universitate pe 22 iunie, reprezentanții instituției au optat pentru cea de-a doua modalitate de alegere a rectorului, prevăzută de articolul 209 (al. c) din Legea Educației Naționale nr. 1, respectiv rectorul va fi ales "prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din consiliile facultăților". Conform calendarului alegerilor pentru posturile de conducere din Universitatea "Ovidius" din Constanța, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 148, pe 24 februarie 2012 a fost fixată alegerea rectorului.

Așadar, la alegerea noului rector vor participa toate cadrele didactice din Universitatea "Ovidius" care au contract de angajare pe perioadă nelimitată și reprezentanții studenților în Consiliile facultăților și Senat. În total 900 de electori.

Întrebat ieri dacă, pe lângă cele trei nume făcute publice de "Cuget Liber", și-a mai exprimat cineva intenția de a ocupa funcția de rector, prof. univ. dr. Victor Ciupină a declarat că, deocamdată, nu cunoaște, dar mai sunt trei luni până la alegeri și orice este posibil.

În ceea ce îl privește, rectorul Ciupină intenționează să rămână la catedră și să continue activitatea de cercetare, în schimb așteptările de la noul rector sunt deja cunoscute: "Universitatea să urmeze trendul ascendent pe care l-a avut până acum și pe care îl poate recunoaște toată lumea. De la un institut am ajuns astăzi o instituție recunoscută în România".

Reamintim că cei trei candidați cunoscuți deocamdată sunt prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, decanul Fa-cultății de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului, actualul prorector prof. univ. dr. Marian Cojoc, și decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. Tiberius Dănuț Epure.

Scrutinul de la Universitatea "Ovidius" va debuta pe 15 ianuarie 2012 cu alegerile la nivelul consiliilor facultăților, după care, din 10 februarie 2012, va începe procesul de alegere a membrilor Senatului și a președintelui acestui for, după care, pe 24 februarie 2012, se va des-fășura alegerea noului rector, a cărui confirmare este așteptată până pe 1 aprilie 2012. Finalizarea alegerilor prin numirea prorectorilor, selectarea decanilor și numirea prodecanilor sunt programate în intervalul 1 aprilie - 15 mai 2012.

Comentează știrea

spaima cadindatului
9 noiembrie 2011
din ciclul bula invatamantului

singurul care are fata de rector e gartu ailalti 2 sunt niste parveniti. oricum amandoi s-au inscris in politica din oportunism ca-n rest in brisca-i doare de tot. Lor sa le fie bine.

ovidius
9 noiembrie 2011
dl epure

au trecut vremurile in care dl epure era "doar" asistent universitar si nu sunt putini cei care stiu cum se treceau examenele la facultatea de stiinte economice, iar acum tinteste spre rectorat...foarte interesant...

om al casei
9 noiembrie 2011
ce sa faca noul rector?

Adica noul rector sa "urmeze trendul "Ciupina? Aceleasi gasti, aceleasi scandaluri, aceeasi prefacatorie ca institutia e condusa, cand ea e in haos? Nimeni nu conduce pe nimeni in Ovidius! Prostii, fraierii muncesc si restul simuleaza.Dar pe indemnizatii grase, se intelege, nu?

Cojoc-COLEGUL LUI GIRTU DE LA INFORMATII SI SIFONARIE
9 noiembrie 2011
ptr nr 1

tii partea la un cantaret!!!....de ce nu spui ca acest securist GIRTU umfla spagile pentru studentii straini de la medicina ca sa isi cumpere instrumente de cintat pentru la nunti!!...hai sa o dam pe fata ca omu` mai sifoneaza cite una alta despre profesorii universitarisi tine-ti minte un lucru,acei profesori pe care ii sifoneaza sint COLEGII LUI...pai cum sa fie lumea cu el la alegeri cind el face rapoarte detailate despre colegi...

un student
9 noiembrie 2011
....

....domnilor,sincer,eu sint de parere ca trebuie promovat tineretul deoarece ne-am cam saturat de expirati si nenorociti de relicve ajunse la 60-70 de ani care vor numai putere si cred ca totusi acest epure dupa imaginea pe care o are in rindul profesorilor poate sa managerieze bine o astfel de institutie precum Universitatea Ovidius....cu bune si rele acest profesor a putut sa dea de cap la multe probleme in FSE...precum dotarea(si aici ma referca nu sintem obligati sa venim la cursuri si sa stam in picioare si in frig)...si vad ca profesorii sint disciplinati si ceea ce e de apreciat toti sint tineri si deschisi in comunicarea cu studentii...dar se pare ca au fost indrumati astfel de acest epure...plus de asta vad ca a atras cei mai multi studenti la FSE.Ceea ce am scris nu este o lauda ci doar o remarca la adresa facultatii economice.

popa
9 noiembrie 2011
rusine

rusine! epure rector???????????????

outside
9 noiembrie 2011
pt 6.

nu inteleg dc ai tu parerea ca a candida la postul de rector trebuie sa fie o rusine....oricine are dreptul, omu e tanat si are perspectiva .nu ti se pare mai degraba ca de RUSINE poate avem parte in acest moment? sau u esti un sustinator /sustinatoare a celor de pe vechi care isi arunca papagalii in fatza la impresie, si de fapt tot ei conduc?.....asta e adevarata RUSINE!!!!

observator
9 noiembrie 2011
Modele!

Acestia sunt modelele celor de la Arte! Unul il sustine pe seful de la Arte, altul il suustine pe contracandidatul sefului de la Arte, al treilea ii incaiera pe ceilalti doi si viseaza sa ajunga rector, pacalind pe toti. SARBU TREBUIE SA FIE RECTOR! MACAR E MESERIAS SI A FACUT O UNIVERSITATE! BRAVO SARBU SI SUCCES LA RECTORAT!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.616 secunde