Cum sunt promovate siturile arheologice mai puțin cunoscute

210
Cum sunt promovate siturile arheologice mai puțin cunoscute - fotografiiaerienesimachete-1461693342.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 11, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează evenimentul de lansare a proiectului "Ancient roman cultural heritage interactive visualization for the cross border area between Bulgaria and Romania (ARCHIVE)". 


Inițiat de Universitatea "Angel Kanchev" din Ruse, în parteneriat cu Muzeul Regional de Istorie Ruse și cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, proiectul se va desfășura pe o perioadă de 18 luni și își propune prezervarea și popularizarea patrimoniului cultural roman folosind tehnologii moderne cu un impact minim asupra mediului înconjurător (eco-friendly). 


Dintre activitățile proiectului, se menționează: crearea unei baze de date, a unei platforme web interactive, ce va conține documente digitalizate privind istoria siturilor arheologice și ale diverselor artefacte, imagini și filmări, hărți, ortofotoplanuri - accesibile utilizând interfața în limbile engleză, română și bulgară. În plus, siturile arheologice incluse în proiect vor beneficia de fotografii aeriene și machete 3D, ce vor fi expuse publicului în cadrul unei expoziții itinerante, menită să promoveze și siturile mai puțin cunoscute publicului larg, vizând astfel includerea lor în circuitele turistice. Folosirea tehnologiilor moderne (platformă web, aplicații pentru telefoanele mobile, machete ale siturilor arheologice realizate prin imprimare 3D) va atrage și mai mult generația tânără și va facilita accesul la cultură și la cunoașterea istoriei milenare a spațiului dobrogean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Elevii sărbătoresc "Mica Unire"
Pagina a fost generata in 0.6545 secunde