Cum se vor alege rectorii universităților constănțene

393

Articole de la același autor

Cu toate că ar părea mult prea devreme, termenul legal fiind 2016, pregătirile pentru alegerea celor trei viitori rectori la Universitatea "Ovidius", Universitatea Maritimă Constanța și Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța au debutat deja cu supunerea la vot a procedurilor de alegere.

Astfel, la Academia Navală, s-a organizat referendumul, în urmă cu o săptămână, și s-a decis ca viitorul rector să fie ales prin vot universal, direct și secret. Contraamiralul de flotilă prof. univ. dr. ing. Vergil Chițac se află de cinci ani la "comanda" Academiei.

De un mandat mai scurt va avea parte prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, fiind ales în mai 2014 chiar din primul tur al alegerilor, dovadă a încrederii de care s-a bucurat din partea colegilor săi. Doar pentru o perioadă "în completare" de un an și jumătate.

Cea mai recentă ședință a Senatului Universității "Ovidius" Constanța a supus atenției organizarea, pe 20 iulie, a unui referendum cu privire la modalitatea de alegere a viitorului rector și la această instituție. S-a luat în calcul și o posibilă neprezentare care să întrunească cvorumul, motiv de a propune reorganizarea referendumului pe 23 iulie. Întrebat dacă intenționează să mai candideze pentru un nou mandat, dr. Rugină a declarat că este mult prea devreme. "Deocamdată, încerc să duc la capăt promisiunile pe care mi le-am asumat în campanie și mai este mult de lucru. Vom organiza acest referendum pentru că așa ne solicită metodologia și vom vedea la momentul respectiv ce prevederi legislative vor mai fi", a afirmat, pentru "Cuget Liber", rectorul Rugină.

Prof. Violeta Ciucur va candida din nou

Aflată la primul mandat la conducerea UMC, prof. univ. dr. Violeta Ciucur nu a putut fi contactată, întrucât se află într-o delegație în Suedia, în cadrul unui program Erasmus. În schimb, prof. univ. dr. Cornel Panait, prorector, ne-a confirmat intențiile actualului rector al Universității Maritime din Constanța de a candida pentru un nou mandat și în anul 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5366 secunde