Mai multe ştiri online:

Cum se vede viitorul energetic prin ochii elevilor de la Școala 29

Ştire online publicată Marţi, 24 Noiembrie 2015. Autor: Simona ANGHEL
Aproape 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” au participat, în perioada septembrie-noiembrie 2015, la concursul tematic „Smart Energy” din cadrul proiectului „Competențe cheie pentru implicare civică în sprijinul dezvoltării durabile”-„Energy Smart”, al cărui beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Constanța în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” Constanța și Power Net Consulting SRL.

Alături de colegii lor din celelalte 50 de unități școlare implicate din județul Constanța, elevii acestei unități de învățământ experimentează diverse tehnici și procedee de construire a unor machete sau realizează inovații în ceea ce privește utilizarea resurselor de energie neconvențională. Echipele școlii s-au implicat în confecționarea unor machete detaliate ale orașelor viitorului în care energia a fost utilizată cât mai rațional și inovativ.

În așteptarea jurizării muncii lor, prof. Mirela Roșioru ne-a oferit câteva din impresiile elevilor: „Mașinile viitorului vor funcționa cu oxigen la fel ca oamenii, iar acestea se vor deplasa prin aer”, „Casele își vor «trage» energia pentru iluminat și încălzire din sol”, „Orașele vor fi mai curate, mai sigure, cu mașini care nu poluează”, „O să fie mai multă tehnologie, case mai mari care plutesc în aer, iar la școală totul va fi digital”, „Orașele vor fi mai sofisticate, mașinile vor merge cu biogaz sau vor avea baterii care se încarcă de la niște prize, în parcare”, „Blocurile vor funcționa cu panouri solare… iar străzile cum le cunoaștem noi astăzi vor dispărea pentru că în viitor mașinile vor zbura… iar în locul străzilor vor fii spații verzi”, „Nu vor mai fi benzinării, ci parcări în care mașinile se încarcă de la prize cu energie solară”. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8699 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9373 secunde