Cum se va intra la liceu. Între examenul de admitere și vânătoarea mediilor din generală

6160
68
Cum se va intra la liceu. Între examenul de admitere și vânătoarea mediilor din generală - evaluarenationala17-1472832299.jpg

Articole de la același autor

Modificarea admiterii în învățământul liceal, ponderea mediei claselor V-VIII în calculul mediei de admitere fiind redusă la 20% (de la 25%), a plecat de la ideea accentuării importanței Evaluării Naționale la finalul clasei a VIII-a, după cum au declarat chiar inițiatorii.

Ceea ce ar putea conduce, cum speră, de altfel, foarte mulți angajați din sistem, la o excludere a acestui procent… malefic din gimnaziu, care s-a transformat într-o presiune nefirească din partea părinților, în special.

"Nu e corect să existe atâtea medii de 10 pe linie!"

Întrebată dacă astfel se va mai reduce din presiunea exercitată asupra profesorilor în special de părinții care vânează medii mari în gimnaziu, prof. Nicoleta Bercaru, directorul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza", s-a declarat încântată de schimbare.

"Din punctul meu de vedere ar trebui reintrodusă admiterea la liceu și atunci s-ar ridica de tot presiunea de pe profesori. Și atunci poate și notele ar fi reale. Suntem conștienți că există școli unde nota 10 nu mai e nota 10. Am vorbit și eu cu colegii mei și am discutat faptul că la noi nu au existat decât doi copii cu media 10 pe linie. Nu știu dacă este în regulă, dar aceasta este realitatea la noi. Nu pot să cred că într-o școală pot exista atât de mulți copii cu 10 pe linie. Ca să se ridice presiunea, repet, copilul trebuie să vizeze un anume liceu, să se pregătească și să știe pentru ce trage și nu să meargă ca la Loto. Pentru că există riscul ca acest copil, sau părintele ori chiar dirigintele care-l consiliază, să nu fie foarte inspirat și să nu pună chiar ce trebuie în opțiunile acelea și iese ce iese. Ai dat admitere, ai luat media, ai intrat unde ai intrat, dacă nu, mergi unde mai sunt locuri. Poate greșesc, dar mă gândesc că spre asta se tinde. Nu au luat decizia brusc de a exclude procentul, fiind an electoral, și nu au vrut să lovească în copiii sau părinții care au tras. Generațiile acestea ultime au fost obișnuite ca noi, în școală, să le ridicăm mediile și să-i ajutăm. Numai că la Tonitza nu este așa și până la urmă nu e un avantaj pentru copiii noștri", a adăugat același manager.

"Eu văd trei etape de evaluare!"

Nu de aceeași părere este și directorul celui mai talonat colegiu constănțean, "Se ajunge la o cincime din media de admitere, în loc de un sfert. Nu știu dacă va avea un efect așa de mare asupra mediei, cât are sistemic, pentru că se diminuează în continuare presiunea asupra notei din timpul gimnaziului. Nu aș fi de acord să se renunțe la acest procent din gimnaziu, pentru că ar însemna ca toată atenția elevilor să nu se concentreze asupra tuturor disciplinelor. Nu sunt adeptul trecerii totale de la o extremă la alta. Numai examenul ar căpăta o prea mare amploare. Eu aș vedea chiar vreo trei etape de evaluare. Cred că se va merge spre următoarea idee, pe care noi, la Alianța Colegiilor Centenare o susținem: 20% media claselor V-VII, 30% examen propriu al fiecărei școli și 50% Evaluare Națională", a afirmat prof. Nicoară.

v v v

Reamintim că și repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a se va realiza într-o singură etapă, urmată de o perioadă dedicată rezolvării cazurilor speciale. Așadar, anul școlar 2016-2017 se anunță foarte interesant.

Comentează știrea

68 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
O vrem pe stan inapoi!
3 septembrie 2016
stan in CA!

Stiti, noi, daca tot ne-am obisnuit cu stan de atata timp, o vrem inapoi! Cu stan am trait noi, nostalgicele comunisto pesediste imputite, o relatie discreta si plina de pasiune, de genul durere de placere! Si vrem sa retraim aceeasi senzatie ciudata si plina de satisfactii carnale!

coleg
3 septembrie 2016
nu se lasa?

Huiduita, hulita, blamata, aratata cu degetul si aruncata la cosul de gunoi, Stan- nebuna si nemernica vrea in CONSILIULDE ADMINISTRATIE, adica tot la conducere? Se crede buricul pamantului nemernica de Stan? Huoooo! Cine o mai alege pe asta? Doar prost sa fii sa mai pui botul la minciunile ei! Gata tanti, ti- sunat ceasul. Capul la fund in butoiul cu smoala, fiinta nevertebrata ce esti! Tupeul nu-ti lipseste, in loc sa te duci si sa te tot duci la capatul pamantului, sa nu te mai vedem, dupa toata nebunia si haosul pe care le-ai creat, tu vii la 28! Mai mult, mai vrei si in prim plan! Sfidezi in continuare...., fiinta de cosmar. Huooo! Ciocul mic!

pentru doctor stanley
3 septembrie 2016
exista variante

Aici si-a cam facut socotelile gresit cruella. Deci s-a intors.....cum s-ar zice la catedra? Sa predea? Ce sa predea? Intr-o luna isi prinde urechile si pleaca ea singura, cu tinicheaua de coada....Sa-i spuna cineva ca la albatros e inca postul liber. Are calificarea necesara, dosar beton! Face fata si banutii e mai buni....

Doamna Stan
3 septembrie 2016
Revenire spectaculoasa!

Am ramas muti de uimire, oameni buni! Cine credeti ca s-a infiintat dis de dimineata pe 1 septembrie la scoala 28, calare pe cateva sute de cai putere marca Jeep- rosu ca sangele proaspat, numai bun de beut? Cum cine? Prietena noastra miha stan! A venit sa-si savureze momentul de glorie..., intoarcerea triumfala pe bancutea din fata scolii! In cancelarie inca n-a ajuns, ca nu e cazul, e prea cald afara si...oricum, patrunde greu, cu pasi marunti si mai mult inapoi, precum racul, sau in marsarier....cum zicem noi,soferii.... Nu se stie de ce, dar deocamdata ia pulsul doar in curtea scolii, cu iarba uscata proaspat taiata, parjolita de soarele acestei vieri fierbinti in care I s-a confiscat iubita scoala -jucarie, cu minunatul lliving- cabinet- fumoar in care nu mai poate decat cu greu sa patrunda.....Of, of, ooooof! A naibii situatie! Sa muncesti patru ani si ceva ca sa-ti construiesti un loc caldut, si sa ti se zboare de sub nas intr-o clipita! Cat ai zice.....numirea noilor directori...Naspa de naspa, fratilor!!!!

coleg
3 septembrie 2016
doua variante

Trufia si prostia nu fac casa buna cu modestia! Modestia si bunul simt n-au caracterizat-o niciodata pe madam stan. Cine se astepta sa plece prin detasare sau...oricum, la alta scoala, sa nu mai dea ochi cu cei care au infruntat-o si au aratat-o cu degetul, cu toti cei pe care I-a dus de nas, cu elevii, parintii, bunicii pe care i-a pacalit cu nerusinare, s-a inselat. A venit tot la 28! Exista doua explicatii: ori nu se poate desprinde de aceasta scoala, ori n-are loc in alta parte, n-o primeste nimeni! Sau ambele variante.

Ce măăăă?
3 septembrie 2016
Eu incancelarie?

Până dă bruma sau vine prima ploicică de toamna nu mă dau intrată in scoală!!! Ce dreaku să caut eu acolo? Mi-e scârbă, nu-i de nasul meu! Să predau eu, marea STAN la pregătitoare??? Eu, fosta directoare a lui DB, pe care l-am dus sus, sus de tot....pe culmile succesului in ale intrigilor, manipularii si manevrelor....de amorul artei, ca nu mi-a iesit nimic, n-am scapat de concurență, eu ziceam, să mă amestec cu multimea din camera profesorilor? Nu, nu, nu, să nu-mi spuneti voi mie cruella dacă nu-mi aduc un cort si sacul de dormit si nu mă instalez pe peluză....asa uscata si urâtă cum e! Ce mama naibii, asa mă credeti? Si in C.A. voi ajunge, chit că trebuie să mai astept cativa ani buni.....Stiti că sunt incăpățanată! Jos fosta opozitie, jos fostii mei protectori, jos fostii ghiocei si iepurasi supusi, jos toata lumea! Joooos!!!!!!

Fost si actual
3 septembrie 2016
Fan STAN

Doamna stan, vreau sa va trag putin de urechiuse: ati promis, chiar si la sedinta de evaluare a directorilor, ca aveti multa treaba in scoala, si chiar ati spus cu toata gura: curatarea veceurilot! Ei bine, inca nu v-ati dus misiunea pana la capat! Inca aveti timp sa le spalati pana incepe scoala....sau chiar pana poimaine si eu va promit, inca o data, ca va votez in CA! Oricum, nu aveti de ce sa ziceti ca va stricati manichiura, parea deja varza! Dar, lasati, ca va faceti si diriginte, si va scoateti macar o manichiura pe luna moca!

Fosta 'sefa'
3 septembrie 2016
vrea functii?

Draguta de ea, a cazut prea de sus si prea brusc si a facut buba? Pai sa ne gandim ce functii importante ar putea primi prin comisii, comitete si consilii.....S-o propunem si s-o votam, ca nu e mare lucru....daca isi doreste atat de mult. Eu propun sa fie sefa Comisiei 'Barfe si programe', sau presedintele 'Consiliului de administrare a fondurilor pentru starpirea cartitelor si gandacilor'...din preajma Vaduvei negre alias Cruella de Ville, adica Miha.... Votati-o, votati-o....in cat mai multe comisii! Dati-i o ocupatie, sa uite durerea ce-i macina sufletelul. Nu plange sefa, ca se rezolva!

Sport la treaba, doamna stan!
3 septembrie 2016
Tineti echipa aproape!

Daca n-aveti mop, matura, ce va trebuie pentru igienizarea toaletelor, puteti folosi podoaba capilara a catelei insotitoare!

C.A., C.A.!
3 septembrie 2016
O vrem pe sefaaaa!

Extraordinar! Ce repede isi revine sefa si e gata de lucru! Nici n-a inceput scoala si si-a intrat in noul rol, acela de simplu profesor! O admiram din tot sufletul, e plina de ganduri bune si de energii negative, pardon....pozitive, dar voi n-o intelegeti railor! Railor ce sunteti! Acum vrea si ea in Consiliul de administratie, sa vada cum e sa votezi sau sa te abtii de la vot...., mai degraba asa, ca de ce sa-si asume ea ceva/ E prea discreta,prea nehotarata, prea delicata! Nu stie ce sa voteze, cum sa voteze, dar vrea sa fie ACOLO! Mai ales ca acolo, in cabinetul directorului, se tineau si inainte sedintele EI, sedintele CA-ului EI, in cabinetul si scoala EI!!! Va rugam s-o intelegeti si s-o alegeti, daaaa? E buna!

Răspuns la: nu se lasa?
Adăugat de : coleg, 3 septembrie 2016
Huiduita, hulita, blamata, aratata cu degetul si aruncata la cosul de gunoi, Stan- nebuna si nemernica vrea in CONSILIULDE ADMINISTRATIE, adica tot...
68 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6313 secunde