Cum sărbătorește biserica Ziua Copilului, la Constanța

161
Cum sărbătorește biserica Ziua Copilului, la Constanța - 5eq3rfl8xr4x45i3042-1559288934.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl va cinsti sâmbătă, 1 iunie, pe Sf. Iustin Martirul și Filosoful. El a fost fiul unor coloniști greci, păgâni, din vechiul Sichem din Palestina, numit, după colonizarea romană din anul 70, Flavia Neapolis, iar astăzi Nablus, și s-a născut la începutul secolului al II-lea. Crescut în păgânism, din tinerețe a fost atras spre filosofie, cercetând și aprofundând conceptele filosofice ale vremii, dar într-o permanentă căutare a lui Dumnezeu. La Roma, a deschis o școală de doctrină creștină.


 Martirizarea Sf. Iustin a avut loc în vremea lui Marc Aureliu, între anii 165-166. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe 1 iunie, iar cea Catolică pe 14 aprilie.


Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, de la ora 7.45, slujba de sfințire mică a apei (Aghiasma mică), urmată de Sfânta Liturghie, la paraclisul mănăstirii Galeșu – Poarta Albă, închinat Sf. Iustin.


Sâmbătă, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, aproximativ 400 de copii vor avea o zi specială. De la ora 11.00, la terasa "Briza" din Mamaia (zona Butoaie), copiii vor participa la un program dedicat lor (dans și spectacol) și vor primi cadouri. Cei mici vor fi binecuvântați de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


Copiii se află în evidența serviciilor sociale din Constanța (Complexul de servicii comunitare "Orizont", Centrul de plasament "Traian", Centrul de plasament "Micul Rotterdam", Centrul de plasament "Antonio", Complexul de servicii comunitare "Cristina", parohia "Sf. Ilie", parohia "Sf. Haralambie", parohia "Sf. Nectarie") și din județ (Centrul de plasament "Delfinul" Agigea, parohia Viișoara, parohia Izvorul, sat Izvorul Mare, comuna Peștera).


Acțiunea este organizată de către Arhiepiscopia Tomisului împreună cu Primăria Constanța, Restaurantul "Dorna", Terasa "Briza – Pub & Beach", restaurant "Mandala", club "Amici", Transevren, cofetăria "A La France", cofetăria "Crizantema" și Facultatea de Educație Fizică și Sport (Universitatea "Ovidius", Constanța).


Duminică, 2 iunie, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Topraisar, urmată, la ora 10.30, de sfințirea capelei închinată unui episcop al Tomisului, Sfântul Efrem.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4795 secunde