Cum să redescoperim valorile spirituale în spațiul Ovidian

645
Cum să redescoperim valorile spirituale în spațiul Ovidian - muzeu-1336914656.jpg
Ieri, la Muzeul de Artă Constanța, s-a desfășurat un eveniment cultural în spiritul InterArtes, menit să atragă iubitorii de cultură și literatură spre valorile culturale și spirituale.

Cu această ocazie, s-au regăsit nenumărați iubitori de literatură și artă care au discutat despre necesitatea înființării Clubului InterArtes în spațiul Ovidian. Printre invitații de onoare, au fost prezenți Marius Chelaru, scriitor, editor, redactor la revista Convorbiri literare, Iași; Ovidiu Dunăreanu, redactor-șef la revista Ex Ponto; Liviu Manolache, actor; Steliana Bajdechi, redactor cultural; Elena Frîncu, cetățean de onoare al Constanței; dr. Doina Păuleanu, director general al Muzeului de Artă Constanța.

"Clubul InterArtes este o inițiativă a unor prieteni care pledează pentru «Valori culturale și spirituale, pentru Revenirea în fire - un simbol / metafora trezirii energiilor latente». Clubul InterArtes a luat ființă într-un moment în care crizele și complexele se acutizează, iar vidul este tot mai mare. Ne propunem să învățăm să fim, să redescoperim valorile spirituale în spațiul vidului Ovidian, sub oblăduirea Gânditorului de la Hamangia, un spațiu cu o încărcătură sacră, protejat de Sf. Andrei și de cetățile grecești de la Pontus Euxinus", a declarat Laura Văceanu, membru InterArtes.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul întregii zile și a acoperit o arie vastă de manifestări culturale. Pe lângă discursurile de mulțumire și apreciere ale Ameliei Stănescu, membru al Uniunii Scriitorilor, ale lui Carmen Șerbănescu, sociolog, purtător de cuvânt al IPJ Constanța, și ale celorlalți invitați, la Muzeul de Artă au avut loc și momente artistice, dar și editoriale.

După lansarea cărții "Anotimpuri"- antologie bilingvă de haiku, realizată de elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, în colaborare cu mai multe licee - a patra carte din proiectul cultural Interdisciplinaritate: Literatura și alte arte, avizat de MECTS, elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" au susținut un minirecital.

Ziua a continuat apoi cu un sincretism al artelor: solistul vocal Octavian Minea, dansator Delia - Miruna Hârbu și Teodor Măldăianu - cei trei care au făcut senzație în fața publicului.

Lansările de carte au fost esența zilei, astfel că, în continuarea programului, s-au lansat următoarele cărți: "Din România, prin Porțile Orientului. Convorbiri despre viață și literatură" - cu 7 autori turci și tătari de la noi și din Orient; "Antologie de poezie, tradusă în tătară de Güner Akmolla".

Impresiile de final au fost pe măsură: invitații au aplaudat și au mulțumit InterArtes, un nou concept de cultură al zilelor noastre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2259 secunde