Cum s-a sărbătorit la Constanța ziua lui Eminescu

975
Cum s-a sărbătorit la Constanța ziua lui Eminescu - mihaieminescu-1326639047.jpg
Este al doilea an în care pe 15 ianuarie sărbătorim atât nașterea marelui poet Mihai Eminescu, cât și Ziua Națională a Culturii.

În acest sens, ieri, Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța a realizat o expoziție de carte, dedicată aniversării celor 162 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Expo-ziția cuprinde lucrări din colecțiile bibliotecii - exemplare deosebite din opera poetului, precum și studii asupra vieții și personalității celui omagiat.

Tot ieri, la statuia lui Eminescu și a Veronicăi Micle de pe faleza Cazinoului, Constantin Lămu-reanu, împreună cu alți participanți constănțeni, au adus un omagiu îndrăgitului poet.

De asemenea, Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța și Grupul Școlar Cumpăna, au celebrat ieri, la Casa de Cultură Cumpăna, 162 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu. Au participat la eveniment invitați de la Biblioteca "I.N Roman", Adriana Gheorghiu - șef serviciu și Ștefan Pleșoianu - coordonator metodic program Biblionet, dar și Cristina Tamaș - președinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Elevii Grupului Școlar Cumpăna l-au omagiat pe marele poet național prin momente literar artistice reconstituind atmosfera basmelor și poeziilor eminescene.

Reținem, din manifestările culturale consacrate nașterii lui Mihai Eminescu și sărbătorii Culturii Naționale, că și Medgidia a organizat, vineri, în sala Casei de Cultură "I. N. Roman" un spec-tacol omagial "Mihai Eminescu - pași spre eternitate". Atât copii, cât și tineri și bătrâni, au fost prezenți la spectacolul organizat de Serviciul Cultură din cadrul Primăriei Medgidia, pentru a-și arăta aprecierea față de lirismul eminescian.

Sărbătorim și astăzi ziua lui Eminescu, la Cărturești

"Doar celor care n-au știut până acum nimic despre iubire le sună strâmb cristalul poeziei. Dar nouă? Noi încercăm să dăm glas acelui care a scufundat tot ce este mai presus de cuvinte, în cuvinte sau așa cum îi spunea George Căli-nescu «cel mai mare poet pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc»" - Luciana Crudu.

Dacă este sau nu așa, constănțenii sunt invitați a se convinge singuri, de actrița Luciana Crudu, astăzi, 16 ianuarie, de la ora 18, în ceainăria librăriei Cărturești.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mihai Eminescu - omagiat la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.6296 secunde