Cum poți primi banii înapoi de la "Cumințenia Pământului"

271
Cum poți primi banii înapoi  de la

Articole de la același autor

Dacă ați donat bani pentru cumpărarea operei de artă "Cumințenia Pământului", îi veți primi înapoi. Guvernul a anunțat, joi, mecanismele de restituire a sumelor donate pentru achiziționarea sculpturii. Acestea vor fi restituite integral până la 31 decembrie 2017. La campania publică pentru cum-părarea operei sculptorului Constantin Brâncuși au participat peste 100.000 de donatori, fiind colectată suma de 1.273.668 euro.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilități deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului și/sau din conturile în lei deschise la instituțiile de credit. Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituțiile de credit.

În cazul sumelor de bani provenind din SMS-uri și din numerele liniilor de telefonie fixă neîncasate până la data de 31 ianuarie 2017, nu vor mai fi transferate către Ministerul Culturii, urmând a fi returnate către donatori direct de către operatorii de telefonie mobilă. Returnarea se va face în baza unei liste pe care Ministerul Culturii o va primi de la operatorii de telefonie mobilă și de la integratorul tehnic, listă care va cuprinde numărul de telefon de la care a fost făcută donația prin SMS și data tranzacției donației prin SMS.

Pentru situația donatorilor care nu pot fi identificați (spre exemplu, în cazul donațiilor efectuate în numerar la ghișeele băncilor sau prin intermediul automatelor bancare care acceptă numerar pentru efectuarea unei plăți, donațiile efectuate prin cartele prepaid care au expirat etc.), se prevede posibilitatea ca aceștia să depună o cerere de restituire a sumelor. Cererea de restituire va fi însoțită de copii ale documentelor de plată ale solicitanților și trebuie să conțină și denumirea solicitantului, codul de înregistrare fiscală / CNP, domiciliul solicitantului, suma solicitată la restituire, codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea, banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei, documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate în original, numărul de telefon la care poate fi contactat și numărul de telefon folosit la donarea sumei prin SMS, după caz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6396 secunde