Cum pot merge la facultate în Marea Britanie absolvenții care nu au luat bacalaureatul

1739
Cum pot merge la facultate în Marea Britanie absolvenții care nu au luat bacalaureatul - fotofondcumpotmergelalafacultate-1563203455.jpg

Articole de la același autor

Peste 1.000 de absolvenți de clasa a XII-a au picat examenul de bacalaureat și, în următoarele luni, vor îngroșa rândurile șomerilor sau vor fi nevoiți să se angajeze ca și necalificați, pentru a se putea întreține. Au pierdut un tren și, dacă se gândesc cu groază să o ia de la capăt cu învățatul, au totuși șansa de a face o facultate în străinătate.

Universitățile din Marea Britanie acceptă înscrieri ale absolvenților care nu au obținut diploma de bacalaureat, cu condiția că vor face patru ani în loc de trei ani de facultate. Admiterea este destul de simplă, pe baza certificatului de absolvire a liceului și a foii matricole, și în urma susținerii unui interviu în limba engleză. Tinerii constănțeni care vor să aplice mai au la dispoziție doar cinci - șase săptămâni pentru a-și pregăti dosarul și a fi admiși, astfel încât în toamnă să înceapă deja anul universitar în Marea Britanie.

Ei pot alege una dintre specializările celor cinci universități partenere, University College of Birmingham, Solent University, Ulster University, Middlesex University, Northumbria University. Aplicația se face cu sprijinul consultanților UK Connect, iar condițiile sunt extrem de lejere.

"Singura condiție este ca absolventul să aibă minimum media 7 în ultimul an de liceu și să cunoască limba engleză la un nivel mediu. Nu este necesar un certificat de limba engleză. El va susține un interviu online, unde va trebui să se descurce de nivel mediu și să confirme faptul că este motivat să învețe în Marea Britanie și că este serios. Pentru a-i pregăti de interviu, noi le punem la dispoziție modele de întrebări. Îi sfătuim cum să se prezinte și îi încurajăm", explică Romulus Maziliu, directorul UK Connect Training Constanța, companie de recrutare și consiliere a studenților europeni.

Sute de specializări și joburi pentru toate gusturile

Potrivit acestuia, programul cursurilor la facultate este flexibil, astfel încât studenții au posibilitatea să și lucreze pe parcursul celor patru ani de studiu. În plus, consultații UK Connect oferă consiliere gratuită pentru obținerea împrumutului în vederea finanțării cursurilor, dar și suport pentru a găsi o locuință pe durata școlii și un loc de muncă. Pentru toate acestea, studenții primesc 12.000 de lire pe an de la stat ca să se poată întreține.

Consilierea și sprijinul pentru realizarea dosarului de admitere sunt gratuite.

"Noi nu percepem comision pentru niciunul din serviciile pe care le oferim tinerilor. Îi ajutăm să-și croiască un drum în viață. Au șansa să facă o facultate în străinătate, să învețe o meserie din sutele de specializări pe care le pun la dispoziție universitățile partenere. Și, pentru că programul la școală este flexibil, pot lucra astfel încât să se întrețină singuri. Este un avantaj foarte mare. Se învață cu un program, iau un salariu, se susțin financiar și în timpul acesta fac și o facultate", mai precizează Romulus Maziliu.

Termenul limită pentru a aplica pentru una din universitățile din Marea Britanie este 1 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5059 secunde