Cum luptăm împotriva discriminării

442
1
Cum luptăm împotriva discriminării - ovidius-1352056903.jpg
Liceul Teoretic "Ovidius" a fost gazda unei întâlniri a elevilor ovidieni cu tinerii de la Centrul de Plasament "Ovidiu" din Constanța, în baza protocolului de colaborare dintre acest liceu și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.


Activitatea s-a intitulat "Despre discriminare" și a avut ca scop identificarea diferitelor forme de stigmat și discriminare în societate, precum și efectele negative generate, educarea și contracararea atitudinilor discriminatorii față de clasele sociale vulnerabile, deprinderea atitudinilor non-discriminatorii și integrarea copiilor cu probleme sociale.

În cadrul activității, elevii au vizionat filme documentare, au realizat jocuri de rol și au dezbătut pe tema discriminării, cele mai interesante idei fiind recompensate cu diplome și cărți. 

O altă întâlnire în cadrul aceluiași proiect a mai avut loc la Centrul de Plasament "Ovidiu", și care s-a intitulat "Aniversații lunii octombrie", unde prin jocurile propuse de aceștia s-au distrat, dar au și învățat, cunoscându-se astfel mai bine. 

Din anul 2009, Liceul Teoretic "Ovidius" colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului printr-un parteneriat inițiat de prof. Nadina Aldea, colaborare ce se concretizează prin organizarea de activități de socializare.


Comentează știrea

Nadina Aldea
16 decembrie 2012
Discriminare

Aceasta activitate se desfasoara lunar. Trebuie sa-i ajutam. Este firesc sa fim umani intr-o lume inumana.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Tata, discriminat în abecedare
Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Caz de TBC la Liceul "Ovidius"
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Fun : Incendiu cu discriminare
Pagina a fost generata in 0.3882 secunde