Cum încheie anul școlar "actorii" de la Școala nr. 29

282
Cum încheie anul școlar

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" a obținut din nou rezultate deosebite la concursurile regionale, naționale sau internaționale cu cele două trupe de teatru ale elevilor de gimnaziu, "Medieville" și "Cațavencii", îndrumate de prof. Camelia Cantaragiu și de prof. Carmen Guguș.

Primul rezultat a fost obținut la Concursul Internațional "Castello di Duino" din Italia, de către elevii îndrumați de prof. Camelia Cantaragiu, care au scris o piesă de teatru apreciată cu mențiune specială.

În cadrul Festivalului internațional pentru elevi "Aplauze", ediția a VI-a, organizat de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", elevii din trupa de teatru "Medieville" au convins juriul că merită premiul I și premiul pentru originalitate la secțiunea gimnaziu.

De remarcat faptul că în competiție au participat elevi din Ucraina, Serbia, Republica Moldova, Piatra Neamț, Huși, București, Tulcea și Constanța; în total, 15 trupe cu 150 de elevi.

v v v

Printre zecile de elevi care au participat la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru "Spiritul lui Caragiale", organizată de Școala Gimnazială "George Enescu", s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța, care au pus în scenă schița "Bubico".

Elevii-actori au intrat imediat în pielea eroilor lui Caragiale și au reușit să aducă pe scena din Năvodari personaje celebre. Piesa a fost însoțită de un afiș, realizat cu multă răbdare și talent, de eleva Mădălina Lupu, îndrumată de prof. de desen Ina-Elena Burduță. Talentul copiilor a fost răsplătit prin premiul al III-lea, pentru afiș și interpretare la secțiunea învățământ gimnazial, iar coordonatorul acestora, prof. de limba română Carmen Guguș, a primit Mențiune pentru modul în care a regizat spectacolul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4457 secunde