Cum au stricat politicienii un eveniment inedit al elevilor. "Nu ne-am dorit politizarea evenimentului!"

3062
20

Articole de la același autor

Ieri dimineață, fix din fața Sălii Sporturilor, 28 de unități de învățământ din județul Constanța, fiecare reprezentând o țară europeană, s-au mobilizat pentru a celebra o zi is-torică - 9 mai, Ziua Uniunii Europene -, plecând într-un marș ce s-a încheiat în Piața Ovidiu, unde colegii și profesorii îi așteptau cu standuri frumos amenajate cu delicii culinare.


Iar mobilizarea a fost de-a dreptul emoționantă, inclusiv prof. Gabriela Bucovală, inspectorul școlar general, declarându-se impresionată de seriozitatea cu care au tratat această activitate și într-un timp atât de scurt.


Prof. Minodora Nicolai, directorul Școlii Gimnaziale nr. 40 "Aurel Vlaicu", aflată alături de elevi la standul ce reprezenta Marea Britanie, ne-a povestit cât de implicați au fost copiii și părinții în toată această acțiune care a demarat înaintea săptămânii "Școala Altfel", printr-o tragere la sorți. La fel de serios s-au pregătit și elevii Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza", care a reprezentat Bulgaria cu numeroase preparate aparținând vecinilor noștri.


Dar pentru a nu fi considerați părtinitori, iată ce a deliberat juriul după ce a analizat prestația fiecărei școli, din punctul de vedere al portului, dar și al standului. Așadar, la prima categorie "Port", pe lo-cul I s-a situat Școala Gimnazială "Sfinții Martiri Brâncoveni" (România), locul II - Colegiul "Gh. Miron Costin" (Polonia), lo-cul III - Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele (Danemarca) și mențiune - Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu! (Marea Britanie). La categoria "Stand", pe locul I s-a situat Liceul Teoretic Negru Vodă (Olanda), locul II - Liceul Electrotehnic și de Telecomunicații (Franța), locul III - Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu" (Croația ) și mențiune - Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (Germania).
Pentru câștigătorii locului I, Direcția Județeană de Sport și Tineret a oferit câte 20 de stick-uri membrilor echipajelor. 


"Mult mai bine pregătite școlile"


Cei mai implicați organizatori au fost DJST și Asociația TEAM. Întrebată cum apreciază această a doua ediție a manifestării, prof. Daniela Ghițoiu, președinte TEAM, a declarat pentru "Cuget Liber" că școlile s-au pregătit mult mai bine și a fost o ediție reușită. "Am avut o colaborare coerentă și fructuoasă cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Prefectura, care a găsit mai mulți sponsori pentru a le oferi dulciuri copiilor, dar și materiale de la Comisia Europeană. Și dacă acesta ar fi punctul tare al evenimentului, din păcate există și un punct slab. Nu ne-am dorit ca evenimentul să fie politizat, iar prezența unui senator și a unui parlamentar în rândul celor care au ținut discursuri în fața copiilor a fost interpretată ca o încercare de a-și crea imagine în cadrul unui eveniment socio-cultural", a adăugat prof. Ghițoiu.


De altfel, alocuțiunea primarului interimar Decebal Făgădău a debutat chiar cu această remarcă: "Dacă ați munci la fel de frumos pe cât vorbiți ce bine ar fi". Cu referire la cei doi politicieni antevorbitori - Marian Vasiliev și Mihai Tararache - care nu au scăpat ocazia de a lua microfonul, în condițiile în care copiii erau nerăbdători să deguste din bucatele de la standuri care nu trebuiau atinse până nu erau jurizate.


Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
de la prefectură
9 mai 2016
Stan e pe recepție?

A vazut-o cineva la marș pe d-na stan care se joaca de-a directoarea sc. 28??????? Că așa spunea cu multa emfază zilele trecute.....că cică urmeză să insoteasca un grup de elevi la această activitate. Sau a vrut să ajungă acolo dar s-a făcut nevazută pe drum? De cele mai multe ori când are "o treabă" dispare ca măgarul in ceață, dar la școală se dă mare că a făcut rahatul praf! Culmea e că face rost de câte o adeverință care să ateste participarea dânsei la nenumărate activități sau calitatea de președinte sau vicepreședinte al unor comisii. Stan, Stan, lasă falsurile femeie ca-i mai bagi și pe alții în rahat nevinovați.

Miha Stan,
9 mai 2016
buricul pamantului!

Gradinita a avut, scoala are, inspectoratul nu se atinge de ea nici cu un fir de par, vorba ceea..... ministerul n-are ce sa-i faca, PSD-ul se face ca nu stie despre ce e vorba. domnul primar interimar la fel....E clar că perla invatamantului constantean este lăsată sa-si vada linistita de treaba ( oare ce treaba are aceasta doamna cu scoala? ) deci se poate spune fara putinta de tăgadă ca madam Stan de la sc. Dan Barbilian este BURICUL PAMANTULUI! Mare-i grădina jocurilor politice, fratilor!

Mihail Stalin
9 mai 2016
Plângeti, frustratelor!

Ati cam uitat cine vă e stapan si la ce porcării ma duce capul, frustratelor! Iar ati inceput sa dati in mine si nu-mi place deloc. Mă intrigă lipsa voastra de consideratie la adresa mea. Daca-mi pun mintea pot sa va fac să vă plângeti de milă, si chiar imi doresc sa vad durere si lacrimi. Dictatorul din mine nu suporta sa vada oameni linistiti sau fericiti! Coasta mea de drac nu-mi dă pace nici zi nici noapte si mă gândesc doar la răzbunări. De ce vreau să mă răzbun? Uite-asa, degeaba! Mă plictisesc, profesia nu-mi aduce nicio satisfactie, manageriatul nu mă preocupă, alte hobby-uri nu am....deci m-am supărat ca proasta pe sat....nici eu nu știu de ce! Amintirile mă chinuiesc....

Răspuns la: buricul pamantului!
Adăugat de : Miha Stan,, 9 mai 2016
Gradinita a avut, scoala are, inspectoratul nu se atinge de ea nici cu un fir de par, vorba ceea..... ministerul n-are ce sa-i faca, PSD-ul se face...
politicienii,
9 mai 2016
lupi in blana de oaie...

Politicienii n-au vrut sa strice si sa politizeze acest eveniment dar n-au putut sa se abtina! S-au imbracat la patru ace, si-au pregatit discursul pentru cei mici si au dat fuga in Piata Ovidiu sa guste si ei o prajiturica. Doar e campanie electorala, nu? Noroc cu domnul Fagadau ca le-a dat peste nas. El de ce s-o fi dus in piata?

sfat
10 mai 2016
demisia e cea mai indicata

Bine mai Stalin! Da-ti demisia si nu mai suferi atata! Exista viata si dupa scoala 28.

Răspuns la: Plângeti, frustratelor!
Adăugat de : Mihail Stalin, 9 mai 2016
Ati cam uitat cine vă e stapan si la ce porcării ma duce capul, frustratelor! Iar ati inceput sa dati in mine si nu-mi place deloc. Mă intrigă...
Senator Marian Vasiliev
10 mai 2016
Articol comandat

Articolul este tendentios si este scris probabil la comanda. Prezenta mea acolo a deranjat gastile care se considera stapanele orasului. Nu a fost vorba de nimic politic. Mesajul meu a fost doar acesta: " schimbati ce nu va place, schimbati-i pe politicienii care nu isi fac datoria, dar nu plecati voi, tinerii din tara!". Asta e politizare? Iar daca un profesor a inteles ca mesajul meu de suflet a fost unul politic, atunci ii compatimesc pe elevii acelui profesor. Singurul aflat in campanie electorala acolo era viceprimarul Fagadau! Dar tocmai el a"salvat" intrunirea de la politizare...

ptr dl senator
10 mai 2016
dacă politică nu e, nimic nu e|!

Pai e clar ca prezenta dvs a deranjat! Nu era momentul si locul sa va faceti campanie, domnilor politicieni! Fagadau era singurul indreptatit sa fie acolo! Nu este el seful? Probabil ca dansul s-a lasat de politica, s-a hotarat sa candideze ca independent si constantenii nu stiu. Daca politică nu e, nimic nu e....nici scoală, nici inspectorat....nici măcar presă! Ce naiba domnule senator, doar nu faceti politica de ieri de azi! PS: pe elevi inca nu i-am invatat despre jocurile politice.....

Răspuns la: Articol comandat
Adăugat de : Senator Marian Vasiliev, 10 mai 2016
Articolul este tendentios si este scris probabil la comanda. Prezenta mea acolo a deranjat gastile care se considera stapanele orasului. Nu a fost...
Profesor
10 mai 2016
Rusine voua politicienilor

Sa va fie RUSINE NESIMTITILOR NUMAI INTERESUL VOSTRU CONTEAZA IN REST NE CONSIDERATI NISTE FRAIERI USOR DE DUS CU VORBA

Pe lista rusinii.....
10 mai 2016
Marian Vasiliev,ciocoi de Constanta

Iata lista parlamentarilor constanteni care au semnat initiativa legislativa,sprijinita de PSD,pentru introducerea PENSIILOR SPECIALE la parlamentari(de la 1500 la 4400 lei plus pensia):Nicolae Moga, Radu Babuș, Cristina Dumitrache, Mircea Titus Dobre, Manuela Mitrea, Mădălin Voicu, Amet Varol, Andrei Răzvan Condurățeanu, MARIAN VASILIEV și Mircea Banias. La data respectiva,parlamentarilor de mai sus si nu numai lor li s-a atras atentia ca media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în vreme ce în România alocația unui copil era de doar nouă euro.Uite-l acum pe Marian Vasiliev,ciocoiul natiunii,cum isi manifesta el dragostea pentru scolari.Hai sictir,demagogule...! Nu te vom uita nici pe tine si nici pe prietenii tai din PSD.Ne vom opri cu dricul vostru si veti fi pomeniti la fiecare intersectie de strazi,asa cum erau pomeniti mortii pe vremuri.Aleluia UNPR si PSD....Aleluia pana la toamna !

Răspuns la: Articol comandat
Adăugat de : Senator Marian Vasiliev, 10 mai 2016
Articolul este tendentios si este scris probabil la comanda. Prezenta mea acolo a deranjat gastile care se considera stapanele orasului. Nu a fost...
vasiliev
10 mai 2016
senatorul melcilor

mars ma nesimtitule, te-au mirosit pana si copii de bagabont si de zdreanta ce esti.

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6449 secunde