Cum au sărbătorit elevii Ziua Liceului Teoretic "Mihail Kogălniceanu"

1010
Ca în fiecare an, Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" și-a serbat ziua, pe 8 noiembrie, când în calendarul creștin ortodox sunt prăznuiți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Prin efort, imaginație și inspirație, cadrele didactice, elevii și părinții și-au sincronizat energia pentru a readuce în prim-plan faptul că fără identitate și prestigiu, o școală nu este decât o clădire pustie și rece. 


Potrivit directorului instituției școlare, profesor Floriana Petre, suita de activități desfășurate pe axa formal-nonformal - informal a îmbinat frumusețea și sensibilitatea artei cu rigoarea științifică. 
"Cei mai mici dintre elevi s-au străduit și au reușit să ne ofere un spectacol «Magic day» pe scena Căminului Cultural din localitatea Mihail Kogălniceanu, iar elevii de gimnaziu au creat o atmosferă plină de culoare, în spiritul anotimpului și al sărbătorii, reînviind tradiții și obiceiuri românești în cadrul concursului «Cea mai frumoasă clasă». De asemenea, elevii gimnaziști și o parte dintre liceeni și-au exersat priceperea în arta fotografică, reușind să realizeze o expoziție care surprinde modul în care toamna și-a pus pecetea pe cele mai frumoase locuri ale comunei", a spus directorul Liceului Teoretic "Mihail Kogălniceanu", profesor Floriana Petre. 


Din cadrul programului dedicat acestui eveniment, nu puteau lipsi activitățile care să evidențieze personalitatea momentului, a lui Mihail Kogălniceanu și locul ocupat de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril în spiritualitatea creștină. 
În acest context, consilierul de imagine profesor Anca Alexandru a explicat că referatele și prezentările power-point au fost completate de un workshop de traducere și interpretare în cadrul căruia au colaborat elevi de la clasele de gimnaziu și de liceu. 


Și dezbaterea și-a găsit loc cu acest prilej, în urma vizionării unui film artistic: "A beautiful mind". Și pentru că orice sărbătoare este întotdeauna nu doar o bucurie a spiritului, ci și a trupului, întregul eveniment a fost cuprins în aromele îmbietoare ale Târgului de prăjituri, deja o tradiție legată de ziua liceului, pe care toți cei care participă o trăiesc cu maximă satisfacție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9084 secunde