Cum arată universul copilăriei, în ochii unei artiste de 4 ani

234

Articole de la același autor

Luna august s-a încheiat și odată cu ea și ultima expoziție de artă vizuală "Universul Copilăriei" din cadrul campaniei culturale "Home Art", o campanie de susținere și promovare a artei locale, naționale și europene, în contextul social actual creat de pandemia de Covid-19. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Constanța și Asociația Culturală "Wild Art" și poate fi vizionată pe simezele Palatului Copiilor, Constanța, dar și online, dezvăluind publicului universul interior, viziunea și sensibilitatea unei artiste în devenire, Maria Sibel Abibula, în vârstă de numai 4 ani.

Organizatorii spun că expoziția subliniază ideea că, indiferent de vârstă, emoțiile, manifestările sufletului și viziunea se pot exprima în diverse moduri creative, transformând un simplu om într-un artist, un copil într-un avid căutător al bucuriei prin linie și culoare. Deși fetița nu a studiat arta, fiind abia la grădiniță, totuși reușește ca prin culoare să ofere mici lecții de fericire.

Directorul Palatului Copiilor Constanța, Roxana Mitan, consideră că "micii creatori sunt, de fapt, marii profesori de la care noi ceilalți avem de învățat".

Președintele Asociației Culturale "Wild Art", Laura Stroe, spune că a organizat, în ultimii nouă ani, o mulțime de expoziții de artă, dar cel mai mare vis i l-a împlinit fiica sa, micuța artistă expozantă, Sibel, și nu prin faptul că îi urmează vocația și îi împărtășește pasiunea, ci prin faptul că îi arată zilnic ceea ce contează cu adevărat, familia, iubirea, bucuria, entuziasmul și răbdarea de a exista unul în viața altuia.

"De altfel, în lucrările expuse, ea a creionat personaje din familie. Toate emoțiile ei sunt evocate în cele mai suave culori și simple linii, așa cum numai un copil de patru ani ar putea să creeze universul copilăriei", a subliniat Laura Stroe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0915 secunde