Cum arată "Memoria satului dobrogean", în anul Centenarului

140
Cum arată

Articole de la același autor

În anul Centenarului Marii Uniri, Muzeul de Artă Populară Constanța, a organizat, în localitatea Vișina, un eveniment cultural care să pună în valoare arhitectura tradițională, dar și specificul etnografic al Dobrogei de Nord. 


Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui simpozion intitulat sugestiv "Memoria satului dobrogean", în gospodăria tradițională de la Vișina a constănțencei Bianca Folescu a cărei dragoste pentru tradițiile spațiului dintre Dunăre și Marea Neagră s-a tradus prin achiziționarea unei case vechi, cu tot cu anexe gospodărești, pe care le-a conservat in situ și le-a extins cu o altă locuință promovată în scop turistic, în care fiecare cameră este amenajată în stilul unei etnii din Dobrogea. 


Aici, în fiecare dintre cele cinci odăi, dar și pe prispa lungă a casei, meșteri populari din Dobrogea de Nord și-au etalat obiectele tradiționale, unele dintre ele vechi de peste 100 de ani, păstrate și transmise cu respect din generație în generație. Muzica tradițională pe acordurile căreia aproape toți participanții s-au prins în horă, precum și bucatele savuroase specifice fiecărei etnii au reconstituit cu adevărat memoria satului dobrogean. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.74 secunde