Cum arată "Cetățeanul digital" în percepția a două eleve constănțene

354
Cum arată

Articole de la același autor

Weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat a fost foarte important pentru echipa Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța, mai precis pentru elevele Cristiana Bogăceanu și Alina Hila din clasa a X-a C, coordonate de prof. de istorie Mariana Ștefan. 


Potrivit directorului unității de învățământ, Elisabeta Ana Iuliana Linea, adolescentele au fost invitate la Centrul "Rațiu Pentru Democrație" de la Turda, pentru a participa la ceremonia de premiere a celei de-a XII-a ediții a concursului național "Toleranță și conviețuire în spațiul public". Aici, fetele au beneficiat de ședințe de training, mentorat, dar și de o susținere financiară de 900 lei pentru implementarea unui proiect în liceu. 


Concursul a avut la bază întocmirea unui proiect pe tema "Spune nu discursului instigator la ură, în mediul online"’. 


Elevele liceului constănțean au întocmit proiectul "Cetățeanul digital" cu care au reușit să obțină premiul II. 


"Proiectul cuprinde un plan de prevenire și intervenție, un plan anti-cyber bullying, cu activități de informare pentru prevenirea actelor de agresiune în mediul online și proceduri de depistare și eliminare a situațiilor de hărțuire comise între elevi. Tocmai de aceea, pentru noi, participarea la această premiere a avut un impact emoțional mare și a fost o experiență de neuitat", au declarat, cu mult entuziasm, cele două eleve. 


La rândul său, profesorul Mariana Ștefan a declarat că participarea la acest concurs a implicat, în mod evident, multă muncă și perseverență. În ceea ce privește tematica propusă în 2018, cadrul didactic recunoaște că la început i-a cam speriat, dar apoi, au avut sprijinul și dorința de implicare a celor două eleve, iar rezultatul a fost pe măsura așteptărilor. De asemenea, directorul instituției de învățământ, prof. Iuliana Linea a menționat: "Consider importantă participarea adolescenților la un concurs care promovează valorile democrației autentice, cum ar fi respectul și toleranța în societate. În contextul actual, astfel de proiecte au menirea de a încuraja schimbarea atitudinii oamenilor față de semenii lor, de a disemina exemple de comportament dezirabil între membrii unui grup social. Este de dorit ca tinerii să urmeze motto-ul Fundației «Rațiu» și să facă din democrație un mod de viață veritabil", a adăugat managerul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde