Cum a rezistat directorul Victor Rădulescu în fruntea Colegiului "Regina Maria"

4344
11
Cum a rezistat directorul Victor Rădulescu în fruntea Colegiului

Ultimele frământări și schimbări la vârful unităților de învățământ constănțene au generat numeroase reacții și semne de întrebare privind modul și corectitudinea numirii unor anumiți directori de școli
și licee în aceste funcții. Cititorii ziarului "Cuget Liber", care au urmărit în ultimele zile subiectul, au ridicat o problemă interesantă: cum au fost numiți în funcția de director oameni aflați în pragul pensionării?

"Interesați-vă cum au schimbat directori cu concurs, pentru unii care nu au dat așa ceva în viața lor și mai au câteva luni până la pensie… dar dau șpagă!!", a comentat un cititor pe site-ul www.cugetliber.ro.
În acest sens, un mare semn de întrebare este menținerea pe funcția de director adjunct al Colegiului Național de Artă "Regina Maria" a prof. Victor Rădulescu, cu toate că la data de 20 septembrie el va fi pensionat. Se știe însă că acesta a împlinit vârsta de pensionare încă din luna iulie 2011, iar potrivit Legii învățământului, anul școlar ar fi trebuit să înceapă cu un nou director adjunct pentru a nu fi perturbat ma-nageriatul instituției. Astfel, profesorul Victor Rădulescu va începe anul școlar ca director, pentru ca opt zile mai târziu să fie pensionat și numit un nou manager adjunct.
Ba mai mult, profesorii de la Colegiul Național de Artă "Regina Maria" s-au arătat nedumeriți de ce prof. Nicoleta Heroiu a fost înlocuită, de la 1 septembrie, din funcția de director, cu prof. Adrian Doxan, prin invocarea calificativului obținut la inspecția RODIS, însă prof. Victor Rădulescu a rămas totuși pe funcție. Despre activitatea directorului adjunct a "curs" multă cerneală prin ziare, iar în registrele ISJ Constanța și chiar ale poliției se găsesc numeroase reclamații.
Referitor la menținerea prof. Rădulescu pe funcție, prof. dr. Aliss Andreescu, inspector general, a declarat: "Prof. Rădulescu își dorește să aniverseze într-un cadru festiv retragerea, care coincide cu o frumoa-să sărbătoare a Colegiului de Artă".

Situații similare
În aceeași situație, respectiv pensionare în luna septembrie, mai sunt și prof. Murat Leman, de la Colegiul Tehnic Pontica, Lucica Dușu, de la Școala nr. 16, sau Gheorghe Stănculescu, de la Școala de Arte și Meserii Rasova.
Un exemplu în acest sens l-am găsit și la Grădinița "Tic-Pitic" din Hârșova, unde Lucreția Aldea, directoarea numită în urma susținerii unui concurs, a fost înlocuită de pensionara Aișe Marinescu.

Ce spune legea?
Reamintim faptul că la jumătatea lunii august 2011, Ministerul Educației a remis tuturor inspectoratelor școlare o adresă, cu nr. 279, care la ultimul paragraf specifică: "aveți obligația de a respecta cu strictețe prevederile art. 284 alin (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011: «Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control din învățământul de stat se pensionează la data împlinirii vârstei legale de pensionare. După data împlinirii vârstei legale de pensionare, se interzice îndeplinirea oricărei funcții de conducere, de îndrumare sau de control".
În opinia celor din sistem, articolul de lege citat are în vedere o bună funcționare a manageriatului instituțiilor de învățământ, de așa manieră încât la o lună după începerea anului școlar 2011-2012 să nu fie numiți alți și alți directori.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
directorul
7 septembrie 2011
adevarul

Numai minciuni,pacat.E usor sa scrii,dar mai greu este sa te informezi.

profesor
7 septembrie 2011
domnule director

nu va mai ascundeti dupa deget pentru ca stim foarte bine cum stau lucrurile. nu ne siliti sa facem public tot ce stim despre modul si maniera in care dvs ati ajuns si va mentineti in aceasta functie, plus tratatemntul si relatiile profesionale si intraumane pe care le manifestati in relatiile cu noi si elevii

fost elev
7 septembrie 2011
radulescu

ai uitat cind bateai copiii? radulescu are multe reclamatii la activ, de treaba cu palma data unui elev care si-a pierdut auzul ai uitat? mai tii tu minte cum bateai si cum dadeai peste urechi? noi nu te uitam!

Profesor
7 septembrie 2011
radulescu

De ce nu spune nimic de banii pe care-i lua de pe sala de spectacole, pe care o inchiria fara ca directorul sa stie? De ce nu spune nimic despre pensionarele carora le-a aranjat sa le angajeze, ajutat fiind de colegul lui de la ISJ?

Vasile
7 septembrie 2011
Tzapu

Am cerut autoritatilor (ISJ) de af lungul timpului eliminarea din sistem a acestui EXCROC. Simona stie ca mi voi pastra opinia, reiterind cererea ca acesta sa fie anchetat, dus acolo unde e locul: a distrus elevi, profesori, o unitate scolara speciala transformand o intr un SRL, scotind "in fata" ale sale : familia si partidu'.

profesor
7 septembrie 2011
Clasic!

Acesi domn a dat norme didactice tuturor profesorilor de la catedra de pedagogie muzicala de la universitatea ovidius, ca s-o faca pe nevasta-sa profesor universitar si a reusit!!!!!!!!!!!!Nevasta, se stie bine, era doar profesor de scoala generala si totusi, pe aceleasi cai oculte, a ajuns cu sprijinul acelora cu norme la liceu si la universitate, ce nu visa in veci sa fie:UNIVERSITAR. Acum d-l radulescu, prieten cu toate partidele si toti alesii politici, este STUDENT la arte plastice la Ovidius.Ce va este neclar??????

La li lu...
7 septembrie 2011
Capra lu' Tzapu

Lectiile de Istoria muzicii DICTATE la Liceul de Arta de prof. Matei Viorica (cind se afla in activitate) au devenit Cursuri Universitare DICTATE de ilustrissima Floricica Irene Radulescu, inainte de pensionarea acesteia ! Romantic, nu ? Intreaga scoala a fost pusa la dispozitia Sorbonicii ... muzicale, pentru acelasi scop, nu numai practica pedagogica ! E greu sa tii minte astea cind locatia scolii a fost pusa si la dispozitia "baletului" ... Marculescu, modelingului, masajului, vracilor sau Minitrului Agriculturii Decebal Traian Remes de la liberali. Aveti probabil in menorie imaginile lui "Palinca & Caltabos" adormind telegenic in... Studioul de Muzica Sergiu Celibidache al liceului, pe tema prasilei a II a la liberali. Sunt imagini de intens reiting si nu s minciuni, mai, Tzapule !

costica.
7 septembrie 2011
radulescu .

doamna inspectorgeneral directorul radulescu trebuesa fieschimbat conform noiilegi ainvatamantului sinusafaca ce vrea el va multumesc. .

7 septembrie 2011

unu...
8 septembrie 2011
Moaste ... !

E posibil ca moastele lui tat'su sa devina prilej de frumoasa aniversare la Liceul de Arta ? Mai bine ar returna lucrarile elevilor si cadrelor didactice inapoi, insusite de a lungul anilor, aceasta fiind adevarata festivitate. Unele din lucrari au fost panotate in sediul ISJ, disparute de acolo, prilej de mentinere in functie manageriala a "artistului plastic" (fara studii) Radulescu Victoras.

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4527 secunde