Cum a rămas Constanța corigentă la capitolul educație

936
4
Cum a rămas Constanța corigentă la capitolul educație - fondconstantacorigenta-1442254532.jpg

Articole de la același autor

Blamați de unii profesori și colegi, admirați de alții pentru curajul lor, elevii înregimentați în cadrul Asociației Elevilor din Constanța au considerat oportun să dedice primele 10 zile ale lunii septembrie pentru a realiza un "Index al accesului la educație al elevilor din județul Constanța".


Ei au luat în considerare acordarea de burse sociale, de studiu sau de merit, asigurarea pazei în școli, investițiile, existența internatelor și cantinelor, decontarea navetei profesorilor, organizarea de concursuri școlare sau activități recreative, fondul de carte alocat, dar și facilitățile pentru elevii cu dizabilități. 


Încă din momentul în care au demarat acest raport, cei patru voluntari ai Asociației Elevilor din Constanța, împreună cu liderul lor Constantin Alexandru Manda și colegul Marius Ghincea au fost convinși că nu este unul exhaustiv. "Județul Constanța are o multitudine de probleme în educație. Plecând de la cei 11 indicatori, ne-am propus să vedem care este realitatea și dincolo de municipiul Constanța, pentru că ne-au reproșat colegii acest lucru. Plus de asta, aveam nevoie de un instrument pentru a cuantifica implicarea autorităților locale în viitorul educației constănțene", declara ieri președintele AEC.


Așadar, conform estimărilor acestui index realizat pe un eșantion de 70 de primării constănțene și având ca instrument postările de pe site-urile oficiale ale acestora, dar și contactul telefonic, elevii au tras câteva concluzii. Cele mai dezinteresate primării de investițiile în învățământ au fost catalogate cele din Fântânele, Ion Corvin și Castelu. "Știm că aceste comune se confruntă cu un buget precar, dar trebuie să conștientizeze că fără investițiile în educație capitalul uman nu va putea evolua în viitor", afirma Manda.


La polul opus se află primăria din Mihai Viteazu, căreia, în absența investițiilor în internate și cantine, i s-a acordat nota 9. Au primit nota 8, primăriile din Ostrov, Peștera, Ciocârlia și Eforie, în timp ce altor 10 unități administrativ teritoriale li s-a acordat nota 1 pentru refuzul de a colabora la realizarea acestui index. Este vorba despre Limanu, Lipnița, Pecineaga, Cuza Vodă, Cerchezu, Techirghiol, Tortoman și Vulturu.


Conform notelor de care aminteam, s-a constatat că media în ceea ce privește accesul la educație al elevilor, pe baza investiției edililor, este de 4,95. "Județul Constanța a rămas corigent la acest capitol", a concluzionat același lider al elevilor.
Indexul urmează a fi prezentat mâine prefectului Constanței și, de asemenea, și Inspectoratului Școlar Județean Constanța.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Andrei
15 septembrie 2015
Felicitari!

Felicitari dragi elevi! Este extraordinar ce faceti! Intr-un stat democratic voi, ca beneficiari directi, trebuie sa aveti un cuvant de spus! Acesta e adevarul din invatamantul constantean! Asteptam cu nerabdare si evaluarile voastre referitoare la transparenta decizionala in scoli sau la relatia cu profesorii!

ovidiu
15 septembrie 2015
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : DRAMA UNEI ȘCOLI DIN BURICUL CONSTANȚEI
Pagina a fost generata in 1.8091 secunde