Cum a fost sărbătorit Lucian Grigorescu la Medgidia

555
5
Ieri, s-au împlinit 118 ani de la nașterea marelui pictor Lucian Grigorescu. Acesta s-a născut la Medgidia, la data de 1 februarie 1894, a studiat pictura la Universitatea de Arte din București, continuându-și formarea artistică la Roma. Datorită apartenenței și talentului său, Muzeul de artă din localitate (închis în urmă cu doi ani și jumătate), Tabăra de Pictură Internațională de la Medgidia - ajunsă în 2011 la cea de-a VIII-a ediție - și o școală din localitate poartă numele pictorului Lucian Grigorescu.
Deși pictorul postimpresionist este serbat la Medgidia an de an, anul acesta, sărbătoarea a fost mai deosebită. Școala cu clasele I-VIII "Lucian Grigorescu" a aniversat 18 ani de când îi poartă numele, motiv pentru care profesorii de aici au pregătit un amplu program cultural-artistic.
Elevi, profesori și invitați au depus flori la statuia cu bustul pictorului din curtea școlii, apoi au asistat la activitățile festive. Invitat la Școala "Lucian Grigorescu", primarul Marian Iordache a felicitat elevii și cadrele pentru munca pe care o depun an de an, dorindu-le succes și pe viitor.
De asemenea, Iordache a făcut și un anunț important, vorbind despre un nou proiect cultural al administrației locale: "Dacă momentan Muzeul «Lucian Grigorescu» nu poate fi redeschis, așa cum ne-am fi dorit cu toții, am deschis un muzeu virtual, în care vă invit să pătrundeți cu încredere. Accesând site-ul www.galerievirtualamedgidia.ro, veți intra în lumea tablourilor și a culorilor, veți face cunoștință cu pictori din țară și din străinătate și cu operele lor și veți afla de ce ne mândrim cu Grigorescu. Site-ul este dedicat edițiilor trecute dar și viitoarelor ediții ale Taberei Internaționale de Pictură «Lucian Grigorescu» și este cadoul pe care îl facem astăzi, atât școlii, cât și tuturor locuitorilor și iubitorilor de artă și frumos".

Comentează știrea

nemultumitul
2 februarie 2012
iordache muzeu.

Iordache, avem nevoie de mai mult decat un muzeu virtual.Chiar nu iti este rusine, de 4 ani ne amagesti cu nimicuri. S-a saturat lumea de tine. Nu esti mai mult decat muzeul tau virtual. Avem nevoie de un primar competent sa ne scape de mizeria si saracia in care am intrat din cauza ta. Moinescu a lasat un proiect pentru un PARC INDUSTRIAL si tu l-ai lasat balta 4 ani si acum vii cu nerusinare si amintesti de el prin ziare. Abia astept sa scapam de tine si regret ca te-am votat, mincinosule !

unul foarte multumit
2 februarie 2012
@nemultumitul

Alo, nemultumitule, aici se vorbeste de CULTURA! mars la tine in cusca!

Marian
4 februarie 2012
pentru cel,, multumit"

Daca primarul este unul virtual, muzeul cum poate fi???

mihai petre
4 februarie 2012
deacord

bravo IORDACHE asa ar trebui sa judece toti locuitorii orasului

Mircea
21 februarie 2012
Asa Iordache!Avem nevoie de muzee!

Cum Parcul Industrial Medgidia se va realiza prin 2030 ,dupa reactiile pe care le ai in implementarea acestui proiect, o sa ajungem specimene in muzeu:"Visatorii din Medgidia "(cei care au murit de foame visind sa lucreze in Parcul Industrial Medgidia!!!)....Vai de noi!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2777 secunde