Cum a ajuns profesoara Niciporuc de la "Călinescu" la Viena

1880
9
Cum a ajuns profesoara Niciporuc de la
La începutul acestei luni, la Viena (Austria), s-a desfășurat a patra întâlnire transnațională de lucru din cadrul proiectului "Motivation to Study - Motivația pentru studiu", la care Liceul Teoretic "George Călinescu" este partener.
Prof. Monica Niciporuc, ma-nager de proiect, și prof. Alina Codreanu au prezentat ediția în limba română a ghidului pentru profesori elaborat împreună cu partenerii de proiect și concluziile referitoare la cursul de formare pentru profesori organizat în liceu în luna aprilie. De asemenea, au fost trecute în revistă activitățile derulate în perioada aprilie - august de către parteneri și proiectarea activităților care vor avea loc până la încheierea proiectului în țările participante (Italia, Spania, Austria, România și Grecia).
În intervalul 12-14 septembrie, a avut loc un nou curs pentru 30 de profesori de diverse specialități de la Liceul "Călinescu", susținut de formatori din Austria.
"Cursul a fost o continuare și o aprofundare a primului curs de acest fel derulat și și-a propus să îmbunătățească competențele și deprinderea profesorilor de a consolida motivația pentru studiu a elevilor, dezvoltând un model de motivare bazat pe psihologia culturală. Modelul are în vedere și un comportament pro-social, care favorizează cooperarea și le oferă atât profesorilor, cât și elevilor șansa de a juca un rol activ în procesul de învățare. Cursul va fi propus spre a fi inclus în oferta de formare a Casei Corpului Didactic Constanța pentru anul 2011-2012, pentru partea a doua a acestui an școlar", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Alina Codreanu.

Comentează știrea

coleg
20 septembrie 2011
Calinescu

Doamna Niciporuc a fost si este o valoare, completandu-se cu doamna Codreanu. Si cum oamenii valorosi deranjeaza, au suparat-o pe nulitatea de Aliss Andreescu, incat a hotarat sa le schimbe din functie.Asa gandesc blondele ca Aliss, sau cum ii zicea cineva zilele trecute Suzy.

profesor
20 septembrie 2011
ptr.Calinewscu

Mai, nea Calinescule ,ne poti spune la ce foloseste acest "mega" proiect, cat incaseaza doamnele(2000 e/luna?) si daca cei 30 de profesori vin din convingere la aceste cursuri sau au fost adusi cu forta?

profa de chimie
20 septembrie 2011
bani

aha, deci ele pt bani s-au certat! salarii de mizerie dar au 2000 euro/luna din proiecte europene. oare trebuia sa cotizeze?

parinte
20 septembrie 2011
nesimtire

si se mai plang ca nu au bani, ticalosii. trateaza educatia cu fundul, scot rebuturi pe banda rulanta dar ei merg la viena. niste nesimtiti

alt coleg
20 septembrie 2011
pt 2,3,4

Nu este vorba de un "mega" proiect, ci de un proiect european Comenius, asa cum sunt in multe scoli din Constanta, proiect finantat de Comisia Europeana (care nu plateste salarii in Romania). Profesorii nu au fost "adusi cu forta", inscrierea fiind libera. Intre altele, nu cred ca esti profesor, nr 2! Daca ai fi, ai sti ca profesorii se informeaza/perfectioneaza tot timpul! Sau poate esti, dar atunci nu ai ce cauta in sistem!

mariana .vlad
20 septembrie 2011
tot respectul pt doamna niciporuc

este un cadru didactic deosebit, loial caruia ii pasa de elevi. felicitari pentru proiect, pentru articol si tineti-o tot asa

profesorul de desen
20 septembrie 2011
@profesor

Nu cred ca dna Niciporuc are 2000 de euro pe luna din acest proiect. De fapt, nici nu cred ca esti profesor!

Ssila
20 septembrie 2011
PROIECTE

De ce nu o intrebati pe inspectoarea generala cate mii de euro ia din proiecte pe luna si pe unde se plimba: Danemarca, Italia, Braila. Toate aceste deplasari sunt insotite de sume ffff frumoase.

Elev
14 octombrie 2011
Prostie Umana

@ Toti de mai sus , va rog sa faceti liniste , sunt elev la liceul ala. Niciporuc este o scorpie , dar nu are 2000 de euro pe luna , are 1600 de lei pe luna. Fiind profesoara veche , inteleg chestia asta , si fiecare profesoara mai face cate un seminar. Deplasarea pana in viena si-a platit`o din buzunar. Hai liniste.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Școala a început cu o paradă a modei
Vineri, 02 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Scandal la Liceul "Călinescu"
Pagina a fost generata in 0.1971 secunde