Culmea prostiei! Elevi eliminați la simularea Bacalaureatului

Miercuri, 04 Martie 2015, 19:47
754
Ieri, la cea de-a treia probă scrisă a simulării Bacalaureatului 2015 la cele două discipline, matematică (profil real) și istorie (profil umanist), s-a înregistrat și o premieră a prostiei elevului constănțean: doi elevi au fost prinși copiind la o testare fără miză în… catalog.

Doi elevi, unul de clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic "Tomis", și altul de clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida", care susțineau proba la disciplina matematică, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă și chiar fraudă, fiind prinși cu fițuici.

De-a dreptul prostească atitudinea lor, cu atât mai mult cu cât notele la aceste simulări nici măcar nu se trec în catalog. Rostul lor este de a verifica în ce stadiu al pregătirii lor sunt elevii pentru cel mai important examen din viață. De fapt, pe cine încercau ei să prostească?

De asemenea, un alt elev de clasa a XII-a, de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", a fost eliminat pentru nerespectarea regulilor de desfășurare a probei de matematică, deranjându-i în repetate rânduri pe ceilalți candidați din sală.

"Ultimul subpunct ne-a îndoit"

Proba la matematică a fost susținută de 7.423 de elevi constănțeni, respectiv 3.374 din clasa a XI-a și 4.049 din clasa a XII-a, iar la istorie s-au prezentat 2.233 de elevi - 1.013 de-a XI-a și 1.220 de-a XII-a.

La Colegiul Național "Mihai Eminescu", o elevă ne declara că nu s-a așteptat să fie atât de greu Subiec-tul I, care presupunea, în opinia ei, să stăpânești teoria, respectiv formulele la perfecție. "Subiectul II l-am făcut pe tot, iar la Subiectul III, ultimul subpunct ne-a îndoit pe toți. Dar am scăpat și de mate, că de asta mi-a fost cel mai frică", afirma eleva de-a XII-a. Prietena ei, care învață la Liceul Teoretic "Ovidius", dar la specializarea Științele Naturii - deci a avut alte subiecte -, a încercat să o contrazică și a spus că au fost subiectele mai ușoare decât cele de la Limba Română.

La Colegiul "Mircea", bacalaureații se destinseseră deja și făceau pronosticuri cam cât vor încasa și la această probă, în drum spre Beta sau Crazy, unde se relaxau la un… Cico.

La Colegiul Pedagogic, marea majoritate a elevilor au ales să susțină cea de-a treia probă scrisă la Istorie, dar nici aici n-au scăpat de eseu. Subiectul III le solicita două pagini despre Europa în a doua jumătate a secolului XX - la clasa a XI-a, respectiv statul român modern, la clasa XII-a, dar cu respectarea a patru cerințe. "Oricum n-a fost atât de «scarry» pe cât mă așteptam", ne-a declarat, veselă, o elevă de-a XI-a.

v v v

Mâine, se va desfășura simularea probei scrise la alegere a profilului și specializării: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică (profilul real) și Geografie, Filosofie, Economie, Psihologie și Logică, argumentare și comunicare (profilul umanist). 

Pagina a fost generata in 0.3015 secunde