Stirile zilei de Luni, 23 Aprilie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

"Cu prețul vieții marinarilor români", o carte scrisă cu suflet și cu patimă

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Mai 2017. Autor: Vali PAPATANASIU
La Seaman’s Club Constanța a fost lansat un nou volum sub semnătura cunoscutului jurnalist și scriitor constănțean Ion Tița-Călin, „Cu prețul vieții marinarilor români”, o carte ce înglobează numeroase articole despre navigatori și suferințele acestora. Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, a fost lansat și primul număr al revistei „Cap Compas”, marca Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN), o revistă gratuită, cu apariție trimestrială.

„Sperăm ca revista să fie un jalon, un punct de reper, pentru navigatorii români. Pe lângă acest proiect, prezentăm un volum special, în paginile căruia, cititorii vor găsi lucruri care s-au întâmplat în anii ’94 - ’97, cu oameni, personaje și nave din perioada aceea, extrem de importantă pentru navigatorii români. Îi mulțumim domnului Ion Tița-Călin că a reușit să întocmească acest volum, cu un efort deosebit, deoarece aceste articole au fost culese manual, din numerele ziarului «Cuget Liber», pentru că pe vremea aceea nu exista această transpunere a publicațiilor în format electronic”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.

La eveniment au participat reprezentanți ai Autorității Navale Române (ANR), ai Administrației Porturilor Maritime, ai Admi-nistrației Canalelor Navigabile, ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, ai mai multor Companii de Crewing, ai Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), membri ai Clubului Umoriștilor, precum și folkistul Laurențiu Marinescu.

„Sectorul marinăresc este apropiat sufletului meu, iar aceste volume dedicate navigatorilor au o valoare sentimentală deosebită pentru mine. În cele două volume ale cărții «Cine îi apără pe lupii de mare», am prezentat încercările teribile prin care au trecut navigatorii români și cei din zona Mării Negre în perioada 2000 - 2014. Cartea de față, «Cu prețul vieții marinarilor români», este o cronică a evenimentelor petrecute în flota românească între anii 1994 - 1997. Este perioada acutizării crizei din shipping-ul românesc. Atunci a început să fie tot mai evident faptul că trecerea flotei comerciale din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a Fondului Proprietății de Stat a fost o decizie politică cu efecte catastrofale și că «experimentul» shipping-ului privat este sortit eșecului. A fost o epocă a dramelor și tragediilor navale, în care navigatorii români au plătit cu locurile de muncă, cu sănătatea și viața pentru indiferența, nepriceperea și reaua credință a autorităților, armatorilor de stat și operatorilor privați”, a menționat colegul nostru, jurnalistul și scriitorul Ion Tița-Călin.

O nouă carte sub egida Editurii „Dobrogea“

Volumul „Cu prețul vieții marinarilor români” a văzut lumina tiparului în cadrul Tipografiei Cuget Liber, sub egida Editurii „Dobrogea”.

Editura DOBROGEA editează și tipărește cărți beletristice și din varii domenii de activitate, carte școlară și universitară, carte științifică. La acestea se adaugă reviste, broșuri, albume, cataloage, topuri, ghiduri. Este autorizată să acorde numere ISBN și ISSN, respectând Legea Dreptului de Autor.

Editura DOBROGEA este membră a Uniunii Editorilor din România, inclusă în Federația Editorilor și Difuzorilor de Carte din România, fiind astfel acre-ditată să editeze și să tipărească și manuale școlare, conform Programelor școlare aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, precum și carte de cultură pentru tineret.

Datorită apariției la Editura DOBROGEA a numeroase cărți de referință, științifice și cărți de studiu în diverse domenii univer-sitare, este recunoscută de către Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior (CNCSIS).

A participat la toate edițiile Salonului Național (devenit Internațional) de Carte „OVIDIUS”, din Constanța, la Târgul de Carte Școlară „GAUDEAMUS“ și Târgul de Presă și Tipărituri PRINT SHOW din București.

Pentru modul în care se prezintă lucrările grafic și din punct de vedere al conținutului editura a obținut diplome și premii la saloane naționale și internaționale de carte. 

Articole de la acelaşi autor

Părerea ta contează !
1
sorin m
20 mai 2017
+1 : -4
maculatura

maculatura!!!!!!

2
Bosanceanu...cititorul
20 mai 2017
+1 : -4
Cum sa fentezi...viata

Acum va astepta precum Cartarescu sa castige premiul... Nobel. Titza , chiar se crede vreun Pamfil Seicaru...!?!

3
Bosanceanu...cititorul
20 mai 2017
+1 : -4
Cum sa fentezi...viata

Acum va astepta precum Cartarescu sa castige premiul... Nobel. Titza , chiar se crede vreun Pamfil Seicaru...!?!

4
Un participant la eveniment
20 mai 2017
+2 : -1
Lansare.....

A fost un eveniment special, extraordinar, doua lansari - o carte si o revista - care privesc navigatorii, prezentate chiar in fieful lor, la Seamen's Clubul din Constanta. Eleganta, bunul gust, spatiul generos si invitatii de suflet, toate au avut farmecul lor la inaltimea Sindicatului Navigatorilor, organizatie care implineste anul acesta in decembrie 28 de ani de la infiinare. Felicitari organizatorilor si a colectivului SLN !

5
Comandant
20 mai 2017
+2 : -1
Evenimentul SLN

Felicitari SLN. Am primit un exemplar al cartii si unul al revistei. Incepusem sa dau paginile cu gandul sa le rasfoiesc putin dar recunosc ca m-au prins si nu le-am lasat pana nu le-am citit pe amandoua. Foarte interesant si educativ. Recomand navigatorilor sa aiba la bord cartea si revista. O sa le fac rost si pe cele anterioare. Intamplari adevarate din viata. Ceva diferit, educativ daca vrem sa invatam din greselile altora. Jos basca. Despre eveniment- SUPER

6
Ion
20 mai 2017
+1 : -1
Invitat

Super eveniment

7
Ion
20 mai 2017
+3 : -1
Pentru sorin m

Invidiosule

8
marinar
21 mai 2017
+1 : -1
Coremar

Astazi angajatii societatii Coremar platesc cu viata si sanatatea pentru ca niste incompetenti lacomi au pus mana pe companie. In Coremar codul muncii nu se respecta! Cea mai mare companie de remorcaj sta pe un butoi de pulbere! Prostia, nesimtirea si aroganta administratorilor pun in pericol siguranta si integritatea celor ce muncesc.

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
joi, 19 aprilie Foto : ACCIDENT GRAV! Bărbat CĂLCAT PE CAP DE TRACTOR. Intervine elicopterul SMURD 24901 vizite, 0 comentarii ACCIDENT GRAV! Bărbat CĂLCAT PE CAP DE TRACTOR. Intervine elicopterul SMURD
Economie
marti, 17 aprilie Foto : EXPLOZIE la bordul unei nave de cercetări! O persoană A DISPĂRUT 10851 vizite, 1 comentarii EXPLOZIE la bordul unei nave de cercetări! O persoană A DISPĂRUT
Sport
miercuri, 18 aprilie Foto : UPDATE. Răzvan Burleanu, REALES PREȘEDINTE AL Federației Române de Fotbal 8758 vizite, 0 comentarii UPDATE. Răzvan Burleanu, REALES PREȘEDINTE AL Federației Române de Fotbal
Actual
ieri, ora 11:14 Foto : Țara care introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii 4517 vizite, 0 comentarii Țara care introduce pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.2634 secunde