Bacalaureat 2015

Cu fițuicile în sutien și cu frica în sân, au dat de greu la matematică

912
2

Articole de la același autor

Dacă la prima probă scrisă, de la limba și literatura română, am văzut la ieșire și candidați țopăind de fericire, ieri lucrurile au stat altfel, atât subiectele de la matematică, dar și cele de la istorie fiind cu… dichis.

La Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza", primii candidați care au ieșit de la examen, încă de pe la ora 11, afirmau că au avut șansa de a le pica subiectele din varianta M2. Ceilalți, care au avut ghinionul să aibă de rezolvat varianta M1 se strânseseră în grupuri în curtea liceului și se declarau… învinși de formule. Pe una dintre eleve am surprins-o scoțându-și din sutien un teanc de fițuici. "Fată, m-a speriat aia când a zis că ne controlează în buzunare și le-am băgat repede în sutien că doar nu era să mă controleze și acolo!". Moment în care dintr-o altă gașcă am auzit altă remarcă: "La limba română am avut noroc de o comisie beton, da de data asta să fie al naibii dacă m-a lăsat să mișc stânga-dreapta. Trebuia să stăm înlemniți în bănci ca momâile!".

Într-un alt grup, în care se adunaseră toți cei care au avut de susținut proba la istorie, se vorbea despre subiectul III ca având un grad de dificultate ridicat, fiind vorba despre Evul Mediu. "Da’ care dracu’ sunt alea practici totalitariste? Comunismul? Socialismul?", a venit repede întrebarea unei alte candidate supărate.

S-ar părea însă, că toți auziseră de acel candidat care adormise pur și simplu cu capul pe bancă și fusese trezit de ștampila pe care trebuiau să o aplice membrii comisiei după sigilarea lucrărilor. "Cum naiba să faci așa ceva băi, în timpul examenului? Ăsta chiar e de porc!", remarca una dintre fete.

Tot nu se învață minte

Și ca să fie tacâmul complet, tot la Colegiul Tehnic de Marină a fost surprins și un candidat cu telefonul în buzunar, motiv pentru a fi eliminat din examen. Precizăm că aici susțin examenul 387 de candidați provenind din cinci unități de învățământ, respectiv Liceul Tehno-logic Topraisar, Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie, Liceul Tehnologic de Cooperație Constanța, Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin" și liceul gazdă.

De asemenea, una dintre candidatele care ar fi trebuit să susțină probele în centrul de examen la Colegiul Tehnic "Tomis", provenind de la Colegiul Agricol Poarta Albă, a avut parte de o comisie specială la spital, fiind internată ca suspectă de hepatită.

Cine corectează lucrările de la Bac

Lucrările scrise ale candidaților la bacalaureat vor fi corectate în alte județe decât cele în care se susține examenul, măsura fiind luată, prin ordin de ministru, cu puțin timp înainte de susținerea probelor.

Astfel, potrivit ordinului ministrului Educației din 23 iunie, publicat o zi mai târziu în Monitorul Oficial, în sesiunile examenului de bacalaureat din acest an, evaluarea inițială a lucrărilor scrise ale candidaților dintr-un județ sau din municipiul București se realizează în alt județ, care va fi stabilit de Comisia Națională de Bacalaureat.

Transportul lucrărilor scrise dintr-un județ în cel desemnat și aducerea lor înapoi, precum și consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obținute de candidați se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Națională de Bacalaureat.

Absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor; au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Examenul național de bacalaureat se încheie mâine, cu proba la alegere a profilului și specializării. Afișarea rezultatelor va avea loc marți, 7 iulie, până la ora 12, iar depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12 -16. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Comentează știrea

Andrian
2 iulie 2015
sa fim corecti !

Eu am copiat la bac si am luat cu media 9,83. Daca nu copiam probabil ca nu treceam de 9,50. Din generatia mea sunt multi care au luat 7-8. Daca n-ar fi copiat nu stiu cati treceau de 6. Puneti bata pe astia tineri sa nu copieze, dar ce ascendent moral aveti ? Toti ati copiat la randul vostru, plecand de la bunicii si parintii vostri scoliti pe vremea comunismului cat tot omul facea minim 8 clase sau liceul, indiferent cum le facea. Cand in fruntea tarii e un plagiator dovedit cum mama naibii v-ati gasit voi sa faceti pe corectii cu copilasii astia ?

catalin
2 iulie 2015

Castiguri din prima luna, prin colaborare part-time sau full-time! 100-285 de euro lunar! Oferta este noua si foarte profitabila pentru colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna, colaborand cu noi intr-o activitate simpla si placuta. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5752 secunde