Cu ce noutăți vine Festivalul "Mamaia Copiilor"

175
1
Cu ce noutăți vine  Festivalul

Articole de la același autor

Începând din această seară, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului național de creație și interpretare "Mamaia Copiilor" debutează, pentru al cincilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, evenimentul fiind realizat în parteneriat cu Asociația Națională a Caselor de Cultură.

O ediție super-bogată în materie de voci, după cum o descrie chiar directorul festivalului, Liviu Manolache, în contrast cu situația financiară.

Vor urca pe scenă 300 de copii, care vor prezenta 98 de numere muzicale și 13 show-uri, marea noutate a acestei ediții. Ilustrațiile coregrafice vor fi oferite de trupa Dinamic din București, grupul Arlechino din Cluj Napoca și Andy Dance Studio din Techirghiol.

Festivalul va fi prezentat de aceiași Iasmina Saraj, Andy Jugănaru și Ioana Veronica Ciornea. Juriul este prezidat de soprana Felicia Filip și din el mai fac parte solista pop Nico, regizorul Cristian Mihăilescu, reprezentantul Ministerului Educației Naționale Cătălina Chendea, compozitorul Viorel Gavrilă, realizatorul TV Iuliana Marciuc.

De asemenea, secțiunea creație a fost preluată de Uniunea Compozitorilor, care și-a delegat trei jurați pentru a desemna cea mai bună piesă din cele 19 aflate în concurs, pe trei secțiuni: muzică pentru preșcolari, școlari și adolescenți. Cei trei compozitori care vin în juriul festivalului sunt Iulian Vrabete, Mihai Pocorschi și Mircea Drăgan.

Cei 64 de concurenți de la secțiunea individual sunt programați pe patru grupe de vârstă și ei vor interpreta numai muzică românească, organizatorii rămânând fideli crezului că un nume nu se creează prin imitație, ci prin interpretarea melodiilor românești. 

Comentează știrea

dana
27 februarie 2015
senzatoinal!

Oferta extraordinara de lucru! Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.509 secunde