Repartizarea la Evaluarea Națională

Cu ce medii s-a intrat în liceele de elită ale Constanței

Marţi, 14 Iulie 2015
3057
Ieri, puțin peste ora prânzului, 4.654 de elevi constănțeni și-au cunoscut, în sfârșit, liceul la care vor mergae timp de patru ani începând cu anul școlar 2015-2016, în timp ce alte câteva zeci își plâng soarta de a nu fi completat cum trebuie fișele cu opțiunile, printre care și trei "mirciști". 


Cei nouă elevi constănțeni care au promovat cu media 10 pe linie s-au cam… "împărțit": trei la Colegiul Național "Mircea", patru la Liceul Teoretic "Ovidius", dintre care o elevă de la Medgidia, un elev a ales Liceul Teoretic "Traian", iar o altă elevă de la Medgidia a rămas la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din localitate. 


Ultima medie cu care s-a intrat la colegiul constănțean clasat al patrulea în topul național - Colegiul "Mircea", este 9,47 la specializarea Științe ale naturii, bilingv română-franceză. În timp ce la Liceul Teoretic "Traian" s-a intrat cu ultima medie 9,44 la specializarea Filologie, Liceul Teoretic "Ovidius" s-a aflat "dedesubt", cu ultima medie 9,40 la specializarea Științe ale naturii, bilingv română-franceză. 


Cele trei licee de elită sunt urmate de Colegiul Național "Eminescu", cu ultima medie de intrare 9,21, Liceul Teoretic "Decebal" - 8,99, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" - 8,80, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - 8,65. Cele trei clase ale Liceului Teoretic "George Emil Palade" au fost ocupate cu medii până în 8,62, în timp ce, la Liceul Teoretic "George Călinescu", ultima medie de intrare a fost 7,52. Întrebată ce s-a întâmplat cu cei 943 de elevi care nu se regăsesc în actuala repartizare, prof. Alina Codreanu, președintele Comisiei județene de Evaluare Națională, a declarat că fie se află pe listele liceelor vocaționale, fie au ales școala profesională sau au fost admiși la licee din țară. În schimb, există și 54 de elevi din județul Constanța rămași nerepartizați, printre care și trei absolvenți ai Colegiului "Mircea", doi cu media de admitere 8,44 și un al treilea cu media 8,39, dar și un elev de la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, care, deși a terminat cu media 9,11, a rămas pe dinafară. "Ei sunt elevii care nu au completat corespunzător fișa cu opțiunile", ne-a declarat același președinte Alina Codreanu. 


Ultimele medii de admitere au crescut mult 
Cum era de așteptat, ca o consecință a subiectelor catalogate "mult prea ușoare" chiar și de către părinți, la unele specializări ultimele medii de admitere au crescut chiar și cu aproape 50 de sutimi. Spre exemplu, dacă anul trecut la "Eminescu", la Științe sociale s-a intrat cu ultima medie 8,85, anul acesta a fost de 9,21, la fel ca la Filologie, când anul trecut a fost de 8,82. La Pedagogic, anul trecut s-a intrat și cu 8,70 la Mate-info, iar anul acesta ultima medie a fost de 9,19. 


La Liceul "Decebal", la toate cele patru specializări ultimele medii de admitere sunt mult peste cele de anul trecut: Științe ale naturii - 9,12 (față de 8,77 anul trecut), Mate-info - 9,15 (8,60), Filologie - 9 (8,58) și Științe sociale - 8,99 (8,51). 


Au rămas neocupate 130 de locuri în licee din municipiu 
Astăzi, a debutat a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat cu înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.


În municipiul Constanța, au mai rămas disponibile 32 de locuri la Colegiul Tehnic Pontica, 20 locuri - Colegiul "Tomis", 18 locuri - Colegiul "Vasile Pârvan", 16 locuri - Colegiul "C.A. Rosetti", 27 locuri - Colegiul "Dimitrie Leonida", 15 locuri - Colegiul "Gh. Duca" și trei locuri la Liceul "I.N. Roman". 


Pagina a fost generata in 0.213 secunde