Repartizarea la Evaluarea Națională

Cu ce medii s-a intrat în liceele de elită ale Constanței

3192
20

Articole de la același autor

Ieri, puțin peste ora prânzului, 4.654 de elevi constănțeni și-au cunoscut, în sfârșit, liceul la care vor mergae timp de patru ani începând cu anul școlar 2015-2016, în timp ce alte câteva zeci își plâng soarta de a nu fi completat cum trebuie fișele cu opțiunile, printre care și trei "mirciști". 


Cei nouă elevi constănțeni care au promovat cu media 10 pe linie s-au cam… "împărțit": trei la Colegiul Național "Mircea", patru la Liceul Teoretic "Ovidius", dintre care o elevă de la Medgidia, un elev a ales Liceul Teoretic "Traian", iar o altă elevă de la Medgidia a rămas la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din localitate. 


Ultima medie cu care s-a intrat la colegiul constănțean clasat al patrulea în topul național - Colegiul "Mircea", este 9,47 la specializarea Științe ale naturii, bilingv română-franceză. În timp ce la Liceul Teoretic "Traian" s-a intrat cu ultima medie 9,44 la specializarea Filologie, Liceul Teoretic "Ovidius" s-a aflat "dedesubt", cu ultima medie 9,40 la specializarea Științe ale naturii, bilingv română-franceză. 


Cele trei licee de elită sunt urmate de Colegiul Național "Eminescu", cu ultima medie de intrare 9,21, Liceul Teoretic "Decebal" - 8,99, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" - 8,80, Liceul Teoretic "Lucian Blaga" - 8,65. Cele trei clase ale Liceului Teoretic "George Emil Palade" au fost ocupate cu medii până în 8,62, în timp ce, la Liceul Teoretic "George Călinescu", ultima medie de intrare a fost 7,52. Întrebată ce s-a întâmplat cu cei 943 de elevi care nu se regăsesc în actuala repartizare, prof. Alina Codreanu, președintele Comisiei județene de Evaluare Națională, a declarat că fie se află pe listele liceelor vocaționale, fie au ales școala profesională sau au fost admiși la licee din țară. În schimb, există și 54 de elevi din județul Constanța rămași nerepartizați, printre care și trei absolvenți ai Colegiului "Mircea", doi cu media de admitere 8,44 și un al treilea cu media 8,39, dar și un elev de la Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, care, deși a terminat cu media 9,11, a rămas pe dinafară. "Ei sunt elevii care nu au completat corespunzător fișa cu opțiunile", ne-a declarat același președinte Alina Codreanu. 


Ultimele medii de admitere au crescut mult 
Cum era de așteptat, ca o consecință a subiectelor catalogate "mult prea ușoare" chiar și de către părinți, la unele specializări ultimele medii de admitere au crescut chiar și cu aproape 50 de sutimi. Spre exemplu, dacă anul trecut la "Eminescu", la Științe sociale s-a intrat cu ultima medie 8,85, anul acesta a fost de 9,21, la fel ca la Filologie, când anul trecut a fost de 8,82. La Pedagogic, anul trecut s-a intrat și cu 8,70 la Mate-info, iar anul acesta ultima medie a fost de 9,19. 


La Liceul "Decebal", la toate cele patru specializări ultimele medii de admitere sunt mult peste cele de anul trecut: Științe ale naturii - 9,12 (față de 8,77 anul trecut), Mate-info - 9,15 (8,60), Filologie - 9 (8,58) și Științe sociale - 8,99 (8,51). 


Au rămas neocupate 130 de locuri în licee din municipiu 
Astăzi, a debutat a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat cu înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.


În municipiul Constanța, au mai rămas disponibile 32 de locuri la Colegiul Tehnic Pontica, 20 locuri - Colegiul "Tomis", 18 locuri - Colegiul "Vasile Pârvan", 16 locuri - Colegiul "C.A. Rosetti", 27 locuri - Colegiul "Dimitrie Leonida", 15 locuri - Colegiul "Gh. Duca" și trei locuri la Liceul "I.N. Roman". 


Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
herodot
14 iulie 2015
svinarciuc

saracii elevi nu stiu ce ii asteapta cu femeia asta.. mi- este sincer mila de copii,le va cere fondul scolii,bani de gardieni ,hartie igienica,sapun lichid pt baia profesorilor , topuri de hartie la secretariat in loc sa scada pcte la purtare..se vor obisnui sa cotizeze pt regimul svinarciuc..sa vedem ce promovabilitate va avea generatia asta la bac...daca ramane lili directoare..nu isi aduce si machedonii?aia care nu au prins la mircea,desigur!

ionescu horia dan
14 iulie 2015
Cu ce medii s-a intrat în liceele de elită ale Constanței

comentariile lui herodot consider ca sunt atacuri la persoana

Adrian
14 iulie 2015
ai tupeu liliano

iar eu te consider Svinarciuc sub acoperire.ce zici?

Răspuns la: Cu ce medii s-a intrat în liceele de elită ale Constanței
Adăugat de : ionescu horia dan, 14 iulie 2015
comentariile lui herodot consider ca sunt atacuri la persoana
Mihaela
15 iulie 2015
demisiaaa

Din 55 de absolvenți de gimnaziu, doar 6 au ales sa continue in acelasi liceu -- decebal. De ce? Fiindca Svinarciuc habar n-are matematica si s-a incapatanat sa le "predea".. asta este situatia .. mediile mari nu se justifica..vin din mediul rural cu note la clasa umflate...Svinarciuc nu are niciun merit..ba chiar e vinovata de eșecul unei generații de decebalisti..sa-si dea demisia de onoare si sa ne lase in place sa ne facem treaba, ca profesori, iar părinții sa nu o mai reclame pe la inspectorat ca nu isi tine orele si nici nu stie materie..

ionescu horia dan
15 iulie 2015
una e sa vrei si alta sa poti

frustrati sub acoperire

herodot
15 iulie 2015
frustrari de directoare

recunosti ca esti frustrata lili?

Răspuns la: una e sa vrei si alta sa poti
Adăugat de : ionescu horia dan, 15 iulie 2015
frustrati sub acoperire
mishu
15 iulie 2015
herodot

herodot, nu esti tu cel care spui prin cancelarie ca nevasta isi lasa chilotii aruncati prin casa, doar-doar iti trezeste interesul?

Sindbad
15 iulie 2015
Praf in ochi...

Dupa cum s-a intamplat si in alti ani, la cele 3 licee de top, va mai aparea cate o clasa ptr loazele unor parinti cu bani, si care tin neaparat sa absolve un liceu de frunte. Deci cei intrati pe bune, cu note mari, sa nu fie surprinsi de colegii lor de 7, 8, etc. aparuti din neantul clasamentului. Decizia de infiintare a clasei suplimentare va fi luata, pe blat, prin septembrie, timp suficient ptr trasul sforilor si datul spagilor.

HIPPOCRATE
15 iulie 2015
ATENTIE LA CANICULA

Herodot, forma de viata, vezi ca sunt anuntate temperaturi caniculare, nu iesi afara din casa, ai grija de tine, de trupul tau, nu care cumva sa patesti vre-o insolatie, tocmai acum cind intreaga comunitate stiintifica te studiaza cu mare interes iar postacii de pretutindeni isi pun atitea sperante in tine... Daca totusi ai nevoie sa mergi la farmacie, nu-ti uita palarioara sau umbreluta de soare, risti sa-ti creasca temperatura, cele trei sferturi de singe stricat sa ti se urce la cap, sa incepi sa sfirii si sa bolborosesti ca samovarul lui Lenin si in loc de cortul de prim ajutor sa fii dus la Palazu Mare unde in prima etapa sa nu ai acces la calculator, ceea ce ar fi aproximativ destul de nasol pentru tine. Daca asculti, daca nu iesi la soare daca ei medicamentele la timp, vorbesc cu Esculap sa vedem cu ce te mai putem ajuta sa iesi din criza, posna a naturii!

herodot
15 iulie 2015
postacii lui svinarciuc

mizerii de genul acesta sunt normale pentru nivelul de frustrare la care a ajuns tovarasa directoare si acolitii ei... mishu, hippocrate si ionescu nu sunt cumva pseudonimele celor mai loiale servitoare ale regimului? cum cine? una se preface ca preda matematica, alta ca e mare psiholoaga..impreuna cu svinaricuc sunt exponentele parvenirii si imposturii.. sunteti disperate ca daca va zboara regina-matca, intreaga colonie se destrama???

Răspuns la: herodot
Adăugat de : mishu, 15 iulie 2015
herodot, nu esti tu cel care spui prin cancelarie ca nevasta isi lasa chilotii aruncati prin casa, doar-doar iti trezeste interesul?
20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2758 secunde