Cu ce echipă pornește la drum rectorul Dan Iliescu. Au fost numiți noii decani

1077
Cu ce echipă pornește la drum rectorul Dan Iliescu. Au fost numiți noii decani - rectordaniliescu-1601222263.jpg

Articole de la același autor

Peste trei zile, studenții revin la cursuri. La Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC), în timp ce unii dintre ei își vor desfășura cursurile numai online, alții vor fi prezenți, efectiv, în sălile de clasă. Pe parcurs, în funcție de evoluția pandemiei cu coronavirus se va vedea dacă aceste scenarii vor fi schimbate sau nu. Între timp, însă, facultățile se află pe ultima sută de metri cu pregătirile prilejuite de deschiderea noului an universitar și numirea noilor decani.

Cum spuneam, pregătirile se află aproape de final. Toate cele 16 facultăţi încearcă să îşi pună la punct măsurile ce trebuie luate pentru ca actul educaţional să se desfăşoare în siguranţă şi în cele mai bune condiţii. Una dintre problemele cu care s-au confruntat a fost şi numirea noilor decani. În acest sens, reamintim că zilele trecute, Senatul Universității „Ovidius” a validat concursul pentru selectarea și desemnarea decanilor celor 16 facultăți din cadrul instituției de învățământ superior. Dintre acestea, doar șase dintre ele vor avea un decan nou, celelalte menținându-și vechii decani. Facultățile care au decani noi sunt următoarele: Facultatea de Construcții (Ș. l. dr. ing. Cosmin Filip), Facultatea de Educație Fizică și Sport (prof. univ. dr. Ionel Melenco), Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă (conf. univ. dr. ing. Lucia Violeta Melnic), Facultatea de Matematică și Informatică (conf. univ. dr. Aurelian Nicola), Facultatea de Medicină (conf. univ. dr. Doina Tofolean) și Facultatea de Psihologie și Științele Educației (prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica).

Unele cadre didactice vor mai avea un mandat

Pentru alte nouă facultăți, foștii decani rămân, pentru încă un mandat, în funcție. Este vorba despre conf. univ. dr. Viorica Popescu, de la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, prof. univ.dr. Daniela Vitcu, de la Facultatea de Arte, prof. univ. dr. Aureliana Caraiane, de la Facultatea de Medicină Dentară. Acestora li se adaugă prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative, conf. univ. dr. Laura Adriana Bucur, de la Facultatea de Farmacie, prof. univ. dr. Elena Cerasela Spătariu, de la Facultatea de Științe Economice, pr. prof. univ. dr. Bogdan Moise, de la Facultatea de Teologie, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, de la Facultatea de Istorie și Științe Politice şi conf. univ. dr. Marius Skolka, de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole.

Totuşi, o facultate, din totalul de 16, a rămas fără decan. Cel puţin, deocamdată. Ne referim la Facultatea de Litere, unde nu au fost validaţi de către consiliul facultăţii, doi candidaţi, aşa cum prevede legea, ci doar unul singur. Pentru ca şi Literele să aibă un nou decan, aici s-a reluat toată procedura, depunerea candidaturilor, votul în consiliu, concursul propriu-zis etc. Astfel, prin decizia rectorului Dan Iliescu, din data de 14 septembrie, concursul public pentru selectarea decanului la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța se reia, cu respectarea următorului calendar: 29 septembrie- depunere contestații, 1 octombrie- soluționarea eventualelor contestații, 2 octombrie- concurs la nivelul comisiei, 5 octombrie- depunere contestații, 8 octombrie- validarea concursului de către Senat. De ce s-a ajuns la această situaţie? Actualul decan, prof. univ. dr. Cristina Tamaș ne-a declarat că ea nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat și că întreaga procedură de alegere a noului decan se reia pentru că unul dintre profesorii care își doresc această funcție nu a întrunit voturile necesare. Precizăm că pentru funcția pentru decan au intrat în bătălie prof. univ. dr. Alina Buzatu și prof. univ. dr. Daniela Crăciun. Cea din urmă nu a reușit să obțină numărul de voturi necesar de la colegi, astfel încât candidatura sa să fie validată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2020
Stire din Cultură-Educație : Noi specializări pentru studenţii tomitani
Pagina a fost generata in 0.5204 secunde