"Crulic - Drumul spre dincolo", la festivalul de film din SUA

368
Documentarul animat "Crulic - Drumul spre dincolo", semnat de Anca Damian, va fi prezentat la unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume, Telluride Film Festival din SUA.
Documentarul realizat de Anca Damian va rula în cadrul festivalului alături de pelicule care au făcut furori anul acesta la Festivalul de la Cannes, precum "Le Havre", de Aki Kaurismaki, și "The Artist", de Michel Hazanavicius, potrivit Mediafax.
Lungmetrajul "Crulic - Drumul spre dincolo" va fi prezentat în secțiunea Great Expectations a festivalului de la Telluride, care, anul acesta, le aduce un omagiu actorilor Tilda Swinton și George Clooney.
De asemenea, filmul Ancăi Damian va mai fi prezentat la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, care se desfășoară în perioada 30 septembrie - 7 octombrie, și va deschide totodată și cea de-a șasea ediție a Festivalului Anim’est, desfășurat în București, în perioada 7 - 16 octombrie.
Documentarul prezintă sfârșitul tragic al lui Claudiu Crulic, care a fost încarcerat, în septembrie 2007, pentru că ar fi jefuit un judecător în Cracovia. Pentru a-și demonstra nevinovăția, tânărul a trimis mai multe scrisori autorităților polone și ambasadei Românei de la Varșovia, intrând și în greva foamei. Când starea lui s-a agravat, Claudiu Crulic a fost eliberat pentru a primi îngrijiri medicale, iar în ianuarie 2008, a murit, după 16 ore de la eliberare și după 90 de zile de greva foamei.
Postmortem, Crulic devine comentatorul pro-priei morți, cu ajutorul vocii din off a actorului Vlad Ivanov, în pelicula semnată de Anca Damian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Diverse : "Spațiul poetic al Mării Negre"
Pagina a fost generata in 0.324 secunde